Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Wie kent ze niet? Die grappige blobbige figuurtjes in allerlei kleuren? Ze kunnen in elk figuurtje wat je je maar kan bedenken veranderen!

Barbapapa is gebaseerd op de kinderboeken van Annette Tison en Talos Taylor. De boekjes die in de jaren 70 kwamen bijna gelijk met de tv-serie. Daarin stalen Barbapapa samen met Barbamama en Barbabelle en nog meer vriendjes de show!

Hier in Nederland deed de kindershow het ook geweldig! Ondanks de rare figuurtjes waarvan sommige eruit zien als bowling kegels. Het ging erom dat kinderen leerde met problemen om te gaan. Elke keer werd een ander thema besproken. Klassieke liedjes waren altijd gebruikt als soundtrack.


Barbapapa werd net als een bloem in een tuin geboren. Hij is de grote roze blob en kan elke vorm worden die hij wilt. Hij is erg lief voor iedereen en zal altijd helpen met zelfs de kleine dingetjes. Iedereen in de stad is dol op Barbapapa! Hij is getrouwd met Barbamama , de grote zwarte met bloemen in haar haar en om naar nek. Samen hebben ze zeven kinderen en is ze het liefste buiten. Barbamama is heel handig en kan dingen repareren en bouwen. Of zelfs speling met de natuur door bijvoorbeeld lava uit vulkanen te laten stromen! Het tegenovergestelde van Barbapapa.

Dan heb je nog Barbabella! Ze is bang voor beestjes! Houd van juwelen, make-up,parfum en prachtige jurken! Ze is paars/roze van kleur. Barbalala is donkergroen en de muziek liefhebber, ze kan veel verschillende instrumenten bespelen. Net als haar broer Barbabee is ze goed in plantkunde en ecologie. Barbabenno is lichtblauw van kleur en een wetenschapper.  Hij vind natuurkunde,scheikunde etc geweldig! Hij vind graag dingen uit en soms resulteert dat nog wel eens in een ontploffing…
Barbabee is de gele broer van Barbalala. Een echte natuurliefhebber en dierenvriend. Hij is gek op biologie en vind alles wat ermee te maken heeft leuk. Hij waarschuwt Barbabenno vaak met zijn experimenten, soms kan je beter voorzichtig zijn!
Barbaborre is de rode spierbundel! Ondanks dat hij heel graag en veel eet is hij heel gespierd. Vaak is hij gekleed als een Sherlock Holmes kloon (hoedje, strikje etc) om detective te spelen. Hij vind zichzelf iets té geweldig….
Barbabientje is de oranje van kleur en draagt als enige een bril. Ze is heel slim en zit altijd met de neus in de boeken. Ze maakte veel ruzie met Barbaborre omdat zij ook de baas wilt spelen. Barbabob is de laatste en de kleine zwarte. Met erg veel haar. Hij is creatief en heeft altijd een schetsblok bij zich. Alles wat creatief is doet hij wel ; beeldhouwen, tekenen, schilderen enzovoort!
Lolita is de hond van Barbaborre. Ze stuitert over je scherm en houd net zoveel van eten als haar baasje.


Omdat het vele kinderhartjes veroverde kwamen er meerdere seizoenen. Vele kinderliedjes zijn er ontstaan en boeken kwamen er ook steeds meer van. Niet zo vreemd want het simpele concept bleef leuk. De originele tv-serie werd ontwikkeld door Topcraft. Topcraft ging failliet en kreeg later de naam van het huidige Studio Ghibli. En we weten allemaal wat een succes die hebben ;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!