Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

1 van de eerste collectie manga’s die ik compleet maakte. Omdat het zo’n leuke hedendaagse manga is! Mihona Fujii schitterde met deze manga vol modetrends, kleurrijke patronen en leuke personages!

In de bekende wijk Shibuya woont Kotobuki Ran, de koningin van de mode en de wijk.Samen met haar beste vriendinnen Aya en Miyu willen ze alleen maar lol maken, winkelen en eten. Maar steeds meer viespeuken(oudere mannen), meiden die kogals een slechte naam geven, straat bendes zetten de wijk in een slecht dag licht. Ran die uit een familie vol politie komt doet er alles aan om haar wijk weer leuk en veilig te maken. Ze weigert echter om politie agente te worden ondanks dat haar vader haar zo pusht. Ran weet precies wanneer ze toe moet treden en de laatste nieuwe trends. Als Shibuya’s ‘koningin’ heeft Ran ook een rivale, de rijke koningin van wijk Ikebukuro. Mami Honda (Mami Rin ook wel eens genoemd). Zij botsen nog wel eens wat leid tot grappige scenes tussen beide en hun vrienden.

Ran schrikt meeste jongens af, is liever lui dan moe op school en een pro in het verzinnen van smoesjes voor het te laat komen. Ze is zeer atletisch en mept en schopt eraan toe als het nodig is. Tijdens het lol trappen stuitert Ran door je manga (of tv scherm). Miyu en Aya zijn veel minder druk maar net zo gek op mode,make-up en mooie nagels als Ran. Vaak komt Ran over als dom en klungelig, haar vriendje Tatsuki past daarom erg goed bij haar. Hij is net als zij, stuitert en beetje dom. Hun relatie is eerder komisch dan romantisch. Samen met alle vrienden zullen zij Shibuya leuk en gezellig houden! (en het verhaal!)


De Anime loopt iets anders, kleine dingen zijn anders , weggehaald of toegevoegd die de manga niet/wel had. 10 delen met 40 hoofdstukken waarvan we het leven van Ran op de middelbare school tot aan haar examen kunnen lezen.

Geen verveling!

Je kan je ook prima vermaken met de Anime van maar liefst 52 afleveringen. Je zult je geen moment vervelen door de rare en grappige acties van Ran , haar familie(die is ook niet wijs) en vrienden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!