Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

The New Gate is een geweldige manga, dat zucht ontpopt tot een ultiem avontuur. Absoluut een aanrader!

The New Gate is een Fantasie-avontuurlijke manga die sommige vergelijken met Sword Art Online. Het verschil is alleen dat hier geen slechte romantiek inzit maar het geheel focussed op meerdere personages. The New Gate is ook een online game dat verandert in een gevecht voor je leven. Maar ondanks dat werden duizenden spelers bevrijd die vastzaten in het spel. Dat allemaal dankzij een speler genaamd Shin. Hij is een ‘veteraan’ in het spel en speelt al sinds de release. Nadat hij de eindbaas der eindbazen had verslagen dat alle spelers zou bevrijden wordt hij zelf door een raar helder licht opgezogen. Dat rare licht brengt hem naar een heel ander deel van het spel. Zo’n 500 jaar in de toekomst van de virtuele wereld!

Beter dan Sword Art Online.

Het verhaal van the New Gate zit veel sterker in elkaar dan Sword Art Online. Meer fantasie figuren doen hier hun entree en gildes bestaan amper. Het is ook veel gevarieerd en de leeftijds categorie is iéts hoger dan de spelers van SAO. Er zit geen romantiek zit maar alleen vriendschap en is meer georiënteerd op het solo spelen.

Hier is nog geen Anime van maar dat zou wel onwijs tof zijn. Deze serie is eigenlijk begonnen als novel, manga kwam pas later. Daarvan zijn op het moment 34 hoofdstukken van vertaald. Niet heel veel jammer genoeg maar ik blijf hopen op meer! The new gate is eigenlijk een collaboratie tussen Shinogi Kazanami die het hele verhaal heeft geschreven. Makai No Juumin is de tekenaar van de manga.

Deze manga heeft een sprankel magie dat bij andere avonturen manga’s kan ontbreken. Het is spannend , boordevol fantasie , genoeg actie ; niet teveel niet te weinig, hier en daar humor en interessante (hoofd) personages.

Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!