Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Titel : Takane To Hana
Auteur : Yuki Shiwasu
Genres : Shoujo , komedie , romantiek. , school-life
Status : lopend
Aantal Engelse hoofdstukken : 32

Soms kan je elkaar de hersens inslaan of elkaar achter het behang plakken. En dan elkaar toch zò aardig vinden.
In Takane To Hana zijn de bekvechtende Hana en Takane het middelpunt van de humor!

 

Tiener Hana heeft een oudere zus. Het tegenovergestelde aan uiterlijk en karakter. Ze vertelt Hana over dat ze een Omiai (bruidsontmoeting ofzo) maar geen zin heeft om te gaan. Ze vraagt haar zusje Hana om te gaan in haar plaats. Hana stemt in maar heeft helemaal geen flauw benul waar ze heen gaat en wat ze moet doen. Met pruik en al gaat ze erheen, ze moet wel een beetje op haar zus lijken. Maar degene met wie Hana’s zus gekoppeld zou worden is alles wat men niet verwacht. De asociale en veel oudere ‘Gold Digger’ Takane! Het enige wat hij te zeggen heeft zijn beledigingen en onaardige opmerkingen tegen Hana. Haar geduld raakt op ,ze gooit haar pruik tegen Takane’s hoofd en verlaat de zaal.

De volgende dag alsof er niks is gebeurt gaat Hana gewoon naar school. Onderweg komt Takane haar tegemoet. Niet per toeval natuurlijk. Tot Hana’s grote verbazing vraagt Takane haar mee uit! Waarom zou iemand die alleen maar beledigingen naar je hoofd slingert met je uit willen?!

Hana is een van de weinige personen die de grof gebekte Takane een beetje in toom kan houden. Hij is nauwelijks aardig tegen mensen en beledigt iedereen waar ze bij staan. Niet alleen dat, Takane is verwaand, arrogant en egoïstisch. Maar ergens onder die laag rotte karaktertrekken zit een goed persoon. Het is diep graven maar zodra Hana een gevoelige snaar raakt…

Ook Hana is niet het ideale toonbeeld van beeldschone scholieren. Ze heeft kort rozig haar en geeft niks om haar uiterlijk, ze is ongeduldig, schaamt zich gauw en lijkt soms gevoelloos en ongeïnteresseerd. Haar vrienden weten wel beter natuurlijk.

Telkens als Hana en Takane elkaar zien kunnen ze het bloed onder de nagels vandaan schrapen. Het is zo grappig als de twee bekvechten. In bijna elk hoofdstuk maken ze ruzie maar leggen het altijd (soort van) bij. Ergens zijn de vast vrienden naast het vele gevloek niet getier naar elkaar.

Over de leeftijden van beide hoofdpersonages moet je gaan fantaseren. Hana zal iets van vijftien-zestien zijn. Takane’s leeftijd is onbekend. Hij heeft school al afgemaakt en studeert niet. Hij werkt al dus hij is zeker al midden in de twintig. Maar als je naar de persoonlijk kijkt zou je zeggen dat hij vijf is *giechel*

Des al niet te min is dit een erg leuke manga!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!