Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Akagami No Shirayuki-Hime zal haar verhaal vervolgen. Maar wat zal de toekomst van Shirayuki en haar companions brengen?

Titel : Akagami No Shirayuki-Hime
Jaar uitgame : begin 2006
Genre(s) : Shoujo,Fantasie, Romantiek
Aantal delen : nog lopend

[wp-review id=”3638″]

Eerst even terug naar het begin.

Shirayuki is een jonge dame met een aparte en zeldzame kleur haar. Zo rood als een appel valt wel op en haar verf bestond toen nog niet. Shirayuki’s naam betekent Sneeuwwitje en haar uiterlijk is ook opgevallen bij de toekomstige koning van haar thuisland. Prins Raji zou haar graag willen hebben als concubine. Shirayuki heeft hier helemaal geen zin in en slaat op de vlucht. Ze steekt de grens over naar buurland Clarines waar ze Zen ontmoet, de prins van dit land. Hier gaat Shirayuki het nieuwe leven aan als apotheker en kenner van vele kruiden en planten.

Maar langzaam aan begint er wat te bloeien tussen de prins en Shirayuki. Zal dat wel goed gaan?

Omdat de manga zo populair is kreeg het verhaal ook haar eigen Anime. Ik weet bijna wel zeker dat er nog wel een derde seizoen aankomt.

Ik ben de enige die haar onwijs stom vind.

Ik kan er niks aan doen. Maar om deze rede ven ik gestopt met lezen van Aka No Shirayuki-hime. Ik vind haar zo irritant, té lief, veel te plakkend aan Zen en onhandig. Ik zal ook een van de weinig ( misschien een enige) die haar echt stom vind. Andere personages vind ik ijzersterk en goed ontworpen , neem Obi bijvoorbeeld en Zen zelf. Maar omdat ik me zo erger aan de hoofdpersoon die zo aan andere plakt lees ik of steeds niet verder.

Nu telt de manga 91 hoofdstukken en wordt een paar keer per maand ge-update. Het is niet bekend hoeveel hoofdstukken er nog komen maar ik vermoed dat het einde nog lang niet in zicht is.

Shirayuki is samen met Yona van Akatsuki No Yona en Nakaba van Dawn of the Arcana een van de sterkste vrouwelijk hoofdpersonages met knal rood haar. Dat is vrij typisch op zich maar wel grappig.

Voor mij is Shirayuki dan te stuntelig en heeft ze teveel andere nodig om sterk te zijn. Als ik dat vergelijk met bovenstaande personages. Prins zen is wel een leuk personage en zijn werknemers en ridders ook. Ze zijn grappig , beetje raar, en hebben een sterk karakter.

We gaan zien of er een derde seizoen komt van de Anime

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!