Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Een groter contrast met personages inspreken kan haast niet. Deze stem actrice spreek letterlijk van álles in! Mannen,vrouwen, dieren noem maar op!
Deze keer gaan we het hebben over niemand meer dan Romi Park!

Romi Park is een Koreaans/Japanse stemactrice , actrice en zangeres.Ze staat bekend om personages in te spreken die een rustig maar gerechtvaardigd karakter hebben. Ook jonge tieners jongens of jongens die er ietwat meisjes-achtig uitzien hebben haar stem gekregen. De vrouwelijk types die ze inspreekt zijn vaak hetzelfde soort personages met een punk/sci-fi-achtige look.Ze zal het meest bekend staan om haar ingesproken rollen als Edward in Full Metal Alchemist of Hange Zoë uit Attack on Titan. Maar wist je o.a. ook dat ze deze stemmen was :

 

Silerna : “Ik vind haar zo veelzijdig! Ze spreekt een hoop geweldige personages in zoals Nana en Hange! Omdat ze een mooie rustige stem heeft kan ze mannelijke personages ook makkelijk aan. Hoge of lage stemmen geen probleem voor deze actrice!”

Yasumi: “Als ik het niet zou weten, had ik kunnen zweren dat Edward Elric gewoon door een man was ingesproken.”

Silerna:“Maar stiekem is het wel een drukte maker die Edward :P.”

Yasumi:“True, maar ik geef hem geen ongelijk…”

 

Romi Park heeft ook aardig wat stemmen ingesproken voor bepaalde videogames. Street Fighter en zelfs het mega populaire Overwatch. Ze spreek ook Zidane in de Dissidia Final Fantasy series, een spin-off met verschillende helden en heldinnen van verschillende Final Fantasy reeks. Er zal dus altijd wel een personage zijn met haar stem maar of het ook herkend? Ze kan zoveel verschillende klanken aannemen dat je vaak niet weet dat er maar 1 persoon achter zit.

Wie is jou favoriet?

error: Content is protected !!