Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Precies 15 jaar geleden kwam deze serie uit. Een verhaal, waarbij alles wat je schrijft tot leven komt! Wie wil dat nou niet? Bij Princess Tutu is dat zo!

Deze prachtige manga en anime serie is een mix van sprookjes , ballet en magische meisjes. Vooral het Zwanenmeer en het Lelijke Eendje zal je hier makkelijk in herkennen.

In 2002 kwam het verhaal wat Drosselmeyer schreef compleet tot leven! Maar jammer genoeg voor zijn verhaal van de Prinses en de Raaf af was, stierf hij. Ook al is hij dood wilt hij toch dat zijn verhaal een einde krijgt. De slimme raaf ontsnapte uit het verhaal maar werd weer opgesloten door zijn hart te breken. De prins uit dit verhaal die de naam Mytho kreeg was hier verantwoordelijk voor. Drosselmeyer benadert een lief lelijk eendje die een oogje heeft op de prins. Hij geeft het eendje een hangertje die haar omtovert in een meisje met de naam Ahiru en erna tot ballerina ; Prinses Tutu. Haar missie is om het hart van prins Mytho terug te vinden en zijn emoties te herstellen.

Geen geweld maar dans!

Maar de raaf wilt niet dat Tutu dit doet. Zijn dochter de zwarte ballerina Kraeche moet haar tegen houden. Een jongen genaamd Fakir ook ontsnapt uit het verhaal probeert Tutu tegen te houden. Hij vond Mytho nadat hij uit het verhaal was ontsnapt. Hij vermoed dat de raaf terugkeert als Mytho’s hart eenmaal is hersteld. Princess Tutu het eendje leert ook dat ze nooit haar liefde voor de prins mag bekennen. Doet ze dat wel dan verandert ze in een klein lichtje. Het weerhoud haar niet van haar missie.

Ahiru komt er later achter dat de hanger die haar in prinses Tutu verandert ook een deel van Mytho’s hart is. Geeft ze die op dan verandert ze weer in een eend. Toch heeft ze dat er voor over en geeft de hanger op. Nu het hart hersteld is keert de raaf terug. Hij wordt verslagen en terug gezet in het verhaal. Zo ook keert de prins terug met de zwarte ballerina. De eend Ahiru en Fakir blijven vrienden en Drosselmeyer gaat ondanks zijn dood op zoek naar een ander en nieuw verhaal.


Het was de bedoeling dat Princess Tutu twee seizoenen zou krijgen. Het eerste seizoen met 13 afleveringen en het tweede met 25 afleveringen die een kwartier duurde. Dat deden ze omdat ze met de tijd vast zaten, dus hebben ze elke afleveringen in tweeën geknipt. Voor de dvd’s zijn alle 25 afleveringen weer compleet tot 30 minuten per aflevering en een totaal van 13 afleveringen.

Itoh Ikuko is de schrijver van de Anime. Ze staat ook bekend voor haar character designs voor Sailor Moon. Mizuo Shinonome is de originele auteur van de manga van Princess Tutu. Vreemd genoeg wordt deze manga gelabeld in het Shounen genre maar het is toch echt een Magical girl Shoujo verhaal. Een klassieke muziek kenner zal de stukken van de Notenkraker en het Zwanenmeer van de componist Tsjaikovski gebruikt. Balletstukken zoals Doornroosje , de Bloemendans uit de Notenkraker en andere bekende ballet stukken zijn gebruikt voor het dans talent van Princess Tutu. Omdat ze geen geweld gebruikt maar dans om conflicten op de lossen.

Een prachtig sprookje om naar te kijken!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!