Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

De tegenspeler van Kaichou Wa Maid-Sama’s Baka Usui is Misaki. Ze is de president van een ex-jongens school en regeert met een ijzeren vuist. Duld geen tegenspraak bij deze stoere meid! Maar stiekem is ze best een softie!

De 16 jarige Ayuzawa Misaki is een dood gewone tiener. Dat denken we tenminste. Sinds de middelbare school toegankelijk is geworden voor zowel dames als heren is er veel verandert. Misaki is de president van de leerlingen raad en wil álles veranderen wat haar niet zint. Niemand durft haar tegen te spreken behalve  Usui Takumi. Hij vind het grappig om haar te irriteren en weet als enige van haar grootste geheim ; Misaki werkt als maid in een maid-café zodat ze kan zorgen voor haar jongere zusje. Ze heeft een hekel aan de meeste jongens, in het begin ook aan Usui. Niet zo vreemd want Misaki’s vader verliet de familie en liet een grote schuld achter die zij nu af moeten betalen. Om deze redenen heeft ze een baantje als Maid. Maar dat moet ze kosten wat het kost geheim houden. Als klasgenoten erachter komen kan ze haar titel als president wel vaarwel zeggen…

“Protect the Girls!”

Is de grote missie naast het handhaven van de schoolregels. Misaki tolereert het overtreden ervan absoluut niet tot grote ergernis van een hoop leerlingen. Jongens die meisjes lastig vallen krijgen ook op de kop. De enige die door de stoere en strenge kant van Misaki kan prikken is Usui. Niet op de meest subtiele manier maar het lukt hem altijd om haar te laten blozen.

 

Yasumi :“Ik vind Misaki één van de leukste vrouwelijke personages in een anime ooit. Zeker als het gaat om shoujo series, heb ik weinig andere hoofdpersonages gezien met zo veel karakter als zij.”

Silerna : “Misaki is girl power, tenzij Usui in de buurt is. De meeste heldinnen van Shoujo series zijn vaak van die domme dozen die niks kunnen. Misaki is precies het tegen over gestelde.”

Shoujo-tastisch!

Kaichou Wa Maid-Sama is een van de leukste Shoujo Anime die er is. Met Misaki in de hoofdrol schitterd de serie als de sterren in de hemel! Een echte must-see! Het is romantisch met humor, spontaan en straalt plezier uit, wat wil je nog meer in een romance serie?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!