Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Als ik zeg Oriënt Express, dan weten een hoop mensen wat ik bedoel. Er zijn honderden verhalen en films over. Zo begint ook één manga op die wereldberoemde trein :

Madame Petit!

Titel : Madame Petit
Auteur : Takao Shigeru
Genre : Shoujo, Romantiek , drama en historie
Status : lopend
Aantal Hoofdstukken: Nog niet bekend. Geupdate in engels tot hoofdstuk 28

Madame Petit speelt zich af in Europa. Een keer niet in Japan! Rond de jaren 20 van de vorige eeuw als de Oriënt Express vanaf Turkije vertrekt. De dan zestien-jarige Aoyama Mariko is uitgehuwelijkt aan een man die maar liefst dertig jaar ouder is dan zij! Niet alleen dat maar Mariko is van Japanse komaf en heeft nog moeite met het leren van andere talen. Ze spreekt wel vloeiend Frans en Engels en heeft die talen ook nodig in de toekomst. De Oriënt Express reis zal drie dagen duren en de eind bestemming zal Parijs zijn. Mariko leert veel buitenlandse mensen kennen via haar man. Maar tijdens deze korte reis zijn er dingen gebeurt die nooit hadden mogen gebeuren. Shun, haar dertig jaar oudere man, wordt onverwachts dood aangetroffen in zijn coupé. Maar hoe hij overleed is een groot raadsel. Mariko is compleet gechoqueerd en weet niet meer wat ze moet doen. Ondanks dat houd ze zich sterk tegenover andere. Vele hebben verdriet maar Mariko laat haar emoties niet zien.

Moord op de Oriënt Express?

Nu de hele situatie is verandert in een moordzaak, waar iedereen de dader kan zijn. Passagiers gaan zich steeds vreemder gedragen. Of misschien zelfs verdacht? Mariko wil achter de waarheid komen en beveelt dat de coupé van haar man open wordt gemaakt. Tot haar grote verbazing is het lichaam van haar man verdwenen! Wat is er gebeurt? Hoe zal Mariko zich gaan redden in die vreemde landen?

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#000000″ link_color=”#000000″]

Misschien lijkt deze manga wel op de vele verhalen van de moord op de Oriënt Express. Ik ken ze niet want ze interesseerde me niet zo. Auteur Takao Shigeru heeft wel wat andere manga’s gemaakt maar ik heb ze nog niet gelezen. Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal zich verder zal verrassen! Ik kan haast niet wachten op nieuw hoofdstukken! Maar ik moet geduld hebben :(.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!