Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Fox Kids kende veel leuke series vroeger.Samen met Yorin keek ik uren naar deze 2 zenders. Waarom? Omdat er geweldige Anime op kwamen! Toen der tijd wist ik niet eens van het bestaan van Anime af maar als ik nu zo nadenk heb ik er heel wat gekeken vroeger. Zoals elk ander iemand had ik wel mijn favorieten natuurlijk. De meeste daarvan waren in de ogen van ouders vreselijk…. maar kijken deden en mochten we toch ^^.

Wat zijn jou favorieten series van vroeger?

 

Shinchan!
WIE KENT HEM NIET?! Het meest irritante en perverse jochie van 5 die je niet hoopt tegen te komen ooit! Ik heb het natúúrlijk over Shin Chan! Mijn broer en ik zaten aan de tv geplakt en rolde makkelijk van de bank als hij weer op tv kwam. Shin Chan is daarom ook 1 van de weinige die ik ALTIJD mee op vakantie sleep.  Voor mij is Shin chan met zijn liefde voor veel oudere vrouwen, choco rotjes, vieze boekjes en het laten zien van zijn kont een must op mijn hard disc.

 

Samurai Pizza Cats
Al weet ik niet meer waar ik hem op keek. Maar wat vond ik déze LEUK! De Samurai Pizza Cats!! Al zou ik nu niet meer precies waar het over ging..behalve over pizza bezorgende katten die ook in het geheim Samurai waren vechtend tegen het kwaad! Toen waren heel veel tekenfilm nog gewoon engelstalig, met Nederlandse ondertiteling. Zo ook de Samurai Pizza Cats , er was niet eens een nasynchronisatie van in het Nederlands. Toen werden gelukkig nog tekenfilms in hun waan gelaten !

Dragonball Z

Ik denk dat dit altijd mijn grootste favoriet zal blijven. Dragon ball Z! Altijd keken we rond etenstijd naar deze serie op Yorin. Ook van Dragonball is geen Nederlandse vertaling gekomen. Ondanks dat het best geweldadig was (en  Amerika al een hoop weggegumt had xD) was ik toch onwijs fan gelijk vanaf de eerste aflevering. Dit was ook een serie waar ik echt voor thuis bleef. En nu nog steeds kijk ik de serie zo ontzettend graag! Ik neem hem altijd mee op vakanties (samen met Shin Chan xD) maar dan wel een minder gecensureerde versie , andere intro’s en outro’s enz. Er zijn zóveel intro’s gemaakt voor Dragonball Z. 10 jaar later kwam Dragonball Kai uit, de HD versie van Dragonball Z. Vorig jaar werd er nog een schepje bovenop gedaan met Dragonball Super, waar ik nu nog steeds voor een Engelse versie op wacht…

Pokémon

YES! Pokemooooon gotta catch them aaaaall! De allereerste serie van Pokémon van werkelijk geweldig! Naarmate er meer seizoenen kwam vond ik echt vreselijk zoals nu. Maar het intro gaat voor mij de geschiedenis in van beste Anime intro’s ooit gemaakt! Team Rocket blijft wel geestig vind ik. Men is het daar mee eens want hij staat toch nog elk jaar in de grote top 2000! Niet veel later na het populaire eerste seizoen kwamen ook de eerste pokemon spellen uit voor de gameboy. Ik wist snel na de release het allereerste Pokémon Blauw in handen te krijgen. Vele nieuwe monsters, spellen,series ,films en ga zo maar door kwamen erna. Tot nu toe is Pokemon nog steeds inmens populair, helaas echter niet meer bij mij.

Flint the Time Detective

Ik keek heel veel tv vroeger. Ken je deze nog? Het is Flint the Time Detective! Deze werd op Fox Kids uitgezonden. Veel herrinner me er niet meer van…alleen dat Flint een holbewonertje was met een gigantische hammer met ogen had En dat zijn twee vrienden een tweeling was en dat ik het meisje stom vond….in elk geval ging het team op een soort van tijdscooter naar allerlei tijden om fosielen op de sporen..

In het tweede blog over intro’s van mijn jeugd gaan we verder met nog wat herkenbare Animes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!