Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Yato is, naast Hiyori en Yukine, het hoofdpersonage van de anime- en manga serie Noragami. Hij noemt zichzelf de ‘Bezorger God’, die allerlei klusjes doet bij mensen die hem nodig hebben. Het enige wat je moet doen, is hem opbellen!

Yasumi en ik hebben het vaak over anime in onze gesprekken. Welke personages van een serie zijn leuke, welke kunnen beter thuis blijven? Deze keer laten we Yato van Noragami in de spotlight staan. ook al staat ie dat al genoeg..

De koning der idiote blikken en situaties.

Ik had er niet veel haast mee om deze serie te kijken. Maar wat dóm! Die prachtige licht blauwe ogen van Yato deed mijn diep gegraven fangirl modus weer omhoog komen..je zou denken dat het een krent is en dat hij alleen maar wensen vervult (voor 5 yen) als het hem uitkomt. Hij zou niks liever willen dan een eigen tempel. Dat gaat héél lang duren als je maar 5 yen vraagt….

Niet te vergeten dat hij door één van mijn favoriete stem acteurs wordt ingesproken  .

“Delivery God Yato”

Yato is een soort van god die altijd in een zwart trainingspak rond wandelt. Hij kan tegen Yukine behoorlijk gemeen zijn. Hiyori zorgt er gelukkig voor dat hij zich gedraagt …zo goed als tenminste.Zodra je meer te weten komt, zal Yato je hartje veroveren. Niet alleen met zijn kinderlijke kattekwaad en streken maar ook met zijn serieuze kanten. Zonder Hiyori vlogen de twee elkaar in de haren bijna…naja altijd gewoon. Je zou denken dat ze niet zonder elkaar kunnen maar ook niet met elkaar kunnen opschieten…Ondanks dat als je hun gekibbel even opzij en naar alle serieuze kanten van Yato gaat kijken dan komt het vanzelf uit op dit:

Silerna: “IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII UIFHIUGQBIFUGBEGH” *valt van stoel*

Yasumi: “Nu weet je waarom je deze serie van mij moest kijken….XD”

Yato’s reputatie in de serie is niet echt geweldig. Zelfs Yukine klaagt over zijn zweethanden en het feit dat hij een trainingspak draagt. Een God hoort er degelijk uit te zien, toch? Nou, in het geval van Yato dus niet.

Silerna:Yato stalks Hiyori ook steeds xD Ik zou er gek van worden. Hij steelt ook geld van Yukine of andere items. Best een rat als je het zo bekijkt..”

Yato wilt heel graag zijn eigen tempel. Dan gaan de mensen een god namelijk respecteren. En respect verdient Yato écht wel als je even vergeet hoe kinderlijk hij kan zijn. Yato heeft ook een hele serieuze kant en een hart van goud. In zulke situaties kan je beter op je hoede zijn want als je te dicht bij degene komt die hem dierbaar zijn zal je dat duur komen te staan.

Silerna: “Als hij zo doet is hij ook ontzettend cute hoorals hij gillend over de grond rolt

 

We kunnen nog veel meer redenen noemen waarom je Noragami niet zou moeten overslaan! Lees hier o.a. mijn blogs over Noragami en Noragami Aragoto . Ook heeft Yasumi haar mening hier neergezet

Want wie wil er nou geen wens doen bij onze favoriete delivery god Yato?!


Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!