Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

In de volksmond bekend als Akatsuki no Yona is deze manga een wereld bekend fenomeen geworden.Volop in de updates wordt dit geweldige verhaal over de roodharige prinses Yona steeds populairder.
Yona of the Dawn is door auteur Mizuho Kusanagi getekend en geschreven, op het moment zijn er 134 hoofdstukken in het Engels bekend.

Yona of the Dawn gaat over prinses Yona, een iet wat verwende puber prinses die alles heeft wat haar hartje begeerd. Haar vader de keizer van het Kouka koninkrijk , een verstrooide vrolijk koning die oorlog als taboe ziet. Bodyguard en vriend Son Hak is altijd in de buurt van Yona, tot haar grote ergernis..naja kan me best voorstellen , soms is hij best een hork
Alles verandert als de koning plotseling komt over te overlijden. Yona is in totale shock als haar leven compleet overhoop gehaald wordt. Samen met Hak vlucht ze uit het paleis om in veiligheid te komen.

Maar wat kan een prinses die alleen maar luxe en luiheid kent in de grote wereld doen?

Yona verandert van een luie en tuttige prinses in een sterke en moedige prinses die alles aan durft. Ultieme girlpower slaat bij haar alles! Ze is daarom 1 van mijn favoriete heldinnen in manga’s. Geen enkele heldin van manga’s is zoals zij. dat maakt Yona heel erg uniek in haar soort.

Niet krijgt alleen krijgt Yona een complete transformatie van binnen en buiten. Ook al haar mede reisgenoten veranderen om haar heen. Hak is in mijn ogen de grootste hork tegen dames in de geschiedenis van botte jonge mannen in anime. Ik had hem allang een schop gegeven. maar hij heeft in erg zeldzame momenten toch ook wel een lieve kant…. ERGENS in dat stenen hart.

Naar mate je verder leest, hoe meer personages je zal ontmoeten, wat zo’n beetje bij elke manga wel zo gaat.
Maakt niet uit! Dat maakt het leuk zeg ik altijd .. Ook zal Yona op haar pad een legende ontdekken en moeten ontrafelen…maar wat is die legende?

En toen kwam de Anime…

In 2014 begonnen de opnames van deze hele populaire manga. Éindelijk kwam er dan een Anime! Maar liefst 24 afleveringen zijn er gemaakt en er gaan geruchten dat er een tweede seizoen zal volgen. Ik ben helaas niet echt te spreken over Yona’s stem, ik vind hem echt niet passen bij het personage.Meningen zijn er om te geven toch?
Maar het verhaal is zo leuk omdat te negeren dat ze er misschien wat personages raar klinken Ik moet nog even doorkijken voor ik alle 24 afleveringen heb gehad. Ben in elk geval up-to-date met de manga. Deze geweldige manga laat je hoofdstuk na hoofdstuk lezen zo spannend en leuk!

Waan jezelf in andere fantasie wereld waar prinsessen en prinsen de wereld heersen. Waar draken en andere fantasie wezens over je hoofd vliegen en waar Yona en haar vrienden hun avontuur zullen starten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!