Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Sommige vragen mij wel eens, ben jij van een anime of iets wat daarop lijkt écht fan? Dan zeg ik altijd met trots ‘nee’ omdat fangirls er altijd wel zijn.Geloof me, ik loog! Ik ben er ook 1!

Ze horen volgens een hoop mensen niet onder het label ‘Anime’ en volgens een hoop mensen weer wel. Mijn mening? Het komt uit Japan , alle Japanse spellen zijn AWESOME (yeah Nintendo! <3)
Yasumi kijkt Anime. Ik game bijna altijd als zij series kijkt, ik heb zoveel op mijn oude PS2 gespeeld dat hij nu nog steeds niet uit elkaar valt. (waar ik natuurlijk blij mee ben!)

Een koopje…

 Ik ben samen met elke Hollander ook een koopjes jager. Spellen moeten in de aanbieding zijn anders zijn ze gewoon véél te duur! TENZIJ…je iets vind wat ABSOLUUT je geld waard is!
Ik duik altijd in de koopjes bakken van Origin en Steam. Meestal zonder succes. Afijn…..zie ik op mijn homepage van Steam het geen waar ik altijd op had gehoopt. Ik wreef in me ogen om te checken of ik het wel goed zag….en JA JA JA JA JA! Geloof me ! Ik kon wel JANKEN! Ik was zó blij!

FINAL FANTASY 10 EN 10-2 IN HD VOOR DE PC!

Het beste spel ooit!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DE FAN MODUS IN MIJ KOMT WEER HÉLEMAAL OMHOOG! Het kon me geen reed schelen hoe duur die was! Instant buy!
Ik had de enige echte originele versies van deze 2 GÉNIALE spellen, en voor die tijd (10 kwam originel uit in 2001, 10-2 kwam 2 jaar later in 2003 uit) waren de graphics écht super! Het was ook de eerste Final Fantasy waarbij stemacteurs werden gebruikt. stuitert de hele kamer rond
Het was de enige rede waarom ik ooit een Playstation 2 heb aangeschaft geloof me XD. Ik ben een echte RPG (roleplaying game) fan.

Op naar de duisternis

Final Fantasy 10 brengt je terug naar de grote metropool Zanarkand, waar je de held van dit spel en tevens waar zijn verhaal zal beginnen. Ontmoet Tidus, (je kan zijn naam veranderen, al noem je hem Pietje, zijn naam zal nooit genoemd in het spel namelijk) een energieke jongeman en ook de beste Blitzball speler van de stad.(op de sport kom ik zo terug). De sport leeft ontzettend in deze stad en tijdens 1 van de grote toernooien gebeurt er iets totaal onverwachts!

De stad wordt zomaar uit het niets aangevallen en verpulverd door een onbekende vijand. Elk gebouw, bruggen en noem maar op wordt tot in het kleinste detail meegezogen tot in de duisternis. Geen pretje lijkt mij, maar goed. Onze held Tidus ontmoet 1 van zijn oude kennissen die hem vertelt dat het beter is vechtend ten onder te gaan, omdat deze kennis bekend is met de vijand, gooit hij onze held letterlijk in het hol van het beest. Fijn hè, zulke vrienden?

Een tel ofzo later ontmoeten we onze speler weer in een totaal andere wereld die van de verste vetten niet op de vorige locatie lijkt.
Nu aangekomen in een verlaten tempel ruïne waar het net de zuidpool is. Kampvuurtje doet wonderen! Tidus zal hier het eerste contact met de bewoners van deze onbekende wereld hebben: een clubje van Al Bhed onder leiding van het meisje Rikku. Gelukkig maar, want anders zouden we dit verhaal alleen moeten oplossen!

Totaal nieuwe wereld

Al Bhed zijn een groep mensen die zich afscheiden van het gewone volk. Ze beheersen een eigen taal en gebruiken ‘Machina’(machines) als wapens. Je zal in het begin geen snars snappen van die taal omdat het niet vertaalt wordt. Maar zoals elke andere taal kan je dingen wel herkennen.
Aangezien Rikku de enige is die zowel de gewone taal als Al Bhed spreekt , vertelt zij Tidus dat hij aangevallen is door Sin. Sin is de grote vijand van dit spel. Hij terroriseert de wereld die we Spira noemen. Niemand weet hoe en waar Sin vandaan komt en wat de reden is dat hij aanvalt. Plus dat hij ook niet te verslaan is, op zich al een leuke rede (voor mij dan haha) om de uitdaging uit te gaan en een manier te vinden om hem neer te meppen.

2698141-ffx-cast
De volledige cast van FF10

Eenmaal op het schip waar Rikku en Tidus op zitten, komt Sin weer opdagen en raakt het schip. Onze held valt in zee en komt alweer op een nieuwe locatie terecht.
Op die locatie, het eiland Besaid is waar alles bij elkaar zal komen. Tidus spoelt aan op het strandje waar een groepje sporters aan het Blitzballen zijn.
Blitzball is een watersport. Een soort mix van voetbal en water polo en het wordt compleet onder water gespeeld.Het is ook een mini game in het spel , het heeft verder geen grote rol in het verhaal.

Het clubje mannen en de trainer zien Tidus in het water die de bal terug trapt naar het strand. Onder de indruk van zijn kunsten wilt de trainer die bekend is met de naam Wakka. Hij brengt je naar het piep kleine dorpje op het eiland. Vroeger een gigantische stad zoals vele, maar alles is gesloopt door Sin.
Vanaf dit punt zal Tidus zijn avontuur beginnen naar vele nieuwe locaties, verrassingen en nog veel meer!

maxresdefault
De HD versie verscheen eerst voor PS3 en PS4.Vanaf deze week ook voor PC.

De sterke personages, verhaallijnen en prachtige scenes zullen je blijven verbazen! Je zal niet snel door dit verhaal heen racen, zoals bij een hoop spellen van de laatste jaren. De makers hebben uitstekend hun tijd genomen om dit spel tot in de detail uit te werken! En dat is goed te zien. Overal is aangedacht!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!