Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Titel : Kuro Hakushaku Wa Hoshi wo Mederu
Auteur : Hisamu Oto
Genres : Shoujo , historisch , romantiek en bovennatuurlijk
Status : lopend
Aantal hoofdstukken vertaald : 28.5

The Black Count Found His Star of Kuro Hakushaku Wa Hoshi wo Mederu is een hele mond vol. Maar niet minder leuk of langdradig!

In London rond de achttiende of negentiende eeuw woont Esther Mayfield. Haar ouders heeft ze nooit gekend en groeit op alleen ergens in een klein stadje. De enige familie die ze heeft is een identieke tweeling broer. Hij wordt geadopteerd door een rijke familie en verlaat de plek waar ze wonen. Esther blijft alleen achter.

Nu opgegroeid tot een jonge dame die op een of andere manier moet rond zien te komen. Ze staat elke dag op straat bloemen te verkopen. Maar Esther heeft een gave die andere niet hebben. Al van kinds af aan kan Esther geesten en andere niet verklaarbare dingen zien. Soms leid dat tot grote angst. Maar Esther laat zich niet hierdoor tegen houden. Het is niet het enige rare en ze is niet de enige. Het kleine stadje waar ze woont wordt geteisterd door vampieren. Zodra de zon meer wat komen ze tevoorschijn om te azen op potentiële slachtoffers. Dat niet alleen maar het komt steeds vaker voor! Het is gelukkig niet zo dat vampieren onsterfelijk zijn. Zogeheten vampierjagers kammen de straten uit om met vampieren af te rekenen zodat de gewone mens weer lekker kan slapen.

Op een dag als Esther haar bloemen staat te verkopen ontmoet ze een ietwat rare hertog. Deze jongeman genaamd Leon wilt Esther als zijn bruid! Maar waarom?! Zonder enig andwoord wordt Esther in zijn rijtuig gezet. Esther valt omver als ze het kasteel van Leon ziet. Vanaf dit moment zal ze ook daar wonen. Als ze inderdaad zijn bruid moet/wilt zijn moet een nobele vrouw ook de etiquette weten. Esther krijgt les in tafelmanieren , haar  haren worden uit haar hoofd getrokken en ze maakt kennis met het dodelijke corset.

Esther staat nog steeds voor een raadsel..ze kent deze man niet eens! Wat weet hij van haar wat zij niet weet? Of zit het allemaal anders in elkaar?

Hoe langer ze woont bij Leon. Hoe meer ze te weten lijkt te komen…of juist niet. Ze raakt steeds meer in de wat over zichzelf. Wat wordt er voor Esther verborgen? Is misschien speciaal of anders dan andere?

Omdat je niet kan voorspellen wat er gaat gebeuren is deze manga juist zo leuk! Ik vind ook dat het thema in Europa het leuker maakt. Vaak zijn manga’s toch in het thuisland Japan gesitueerd op een enkele na. The Black Count is hier één van. Het verhaal zit vol verrassingen en dingen waarmee Esther mee moet worstelen. Dat maakt het vermakelijk maar ook grappig. Leon brengt haar constant in verlegenheid en wat hij van haar wilt is nog steeds een raadsel. Dat moet ik afwachten in de volgende hoofdstukken.

Ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!