Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Persoonlijk 1 van mijn favorieten in het magische meisje genre.De manga’s kocht ik snel na het kijken , terwijl ik het meestal andersom doe. Tokyo Mew Mew bracht o.a. veel aandacht voor de dieren!

Momomiya Ichigo is een gewone tiener, met een grote crush voor een klasgenoot. Als ze met hem op een date gaat valt ze zomaar in slaap. In haar dromen komt ze een kat tegen die in haar lichaam gaat. Na die droom en de volgende dagen gebeuren er de raarste dingen! Inmense trek in visjes, katachtige trekjes zoals altijd op je voetjes landen en andere trekjes. Als haar crush Masaya Aoyama wordt aangevallen door een monster komt ze erachter dat de kat achtige dingen een reden hebben. Ichigo transformeert in een magisch meisje met katten oren; Mew Ichigo.
Als Masaya veilig is komt Ichigo twee andere belangrijke personen tegen. Shirogane Ryuu en zijn hulpje Akasaka Keiichiro. De twee zijn verandertwoordelijk voor Ichigo’s verandering. Ze is geinjecteerd met het DNA van een kat, niet zomaar een kat! Maar de Iriomote Wilde kat, een uiterst bedreigde diersoort die jammer genoeg alleen op het Japanse eiland Iriomote voorkomt. Aliens terroriseren de aarde en aan Ichigo de taak om ze te zoeken en te verslaan. Maar ze is niet de enige met een dierlijk dna, 4 andere meisjes hebben hetzelfde. Ichigo moet die eerst vinden voor de haar missie begint!
Ichigo gaat werken in een speciaal Maid-Café dat voor de gewone burger een normaal cafe is. Daar werken uiteindelijk alle vijf de magische heldinnen zodat ze elk moment weg kunnen wanneer er aliens zijn gesignaleerd. Grappige is dat alle meisjes naar een etenswaar is vernoemd :).

Tokyo Mew Mew werd omgedoopt tot Mew Mew Power in Amerika. Deze versie is ook in Nederland op tv geweest, op zender NickToons.Daar kregen ook alle meisjes en andere personages een westerse naam. Maar jammer genoeg kreeg Tokyo Mew Mew geen grote fanbase hier.

In 2002 begon de uitzending van de 52 afleveringen. De Manga kreeg als enige nog een sequel ; Tokyo Mew Mew A La Mode. Daarin is Ichigo niet meer de hoofdpersoon. Een nieuw meisje zal haar vervangen en de andere 4 meisjes blijven hetzelfde.

De manga heeft totaal 6 delen, met 2 nieuwe van de sequel. Ik heb 2 delen in 1 bundel dus totaal 3 delen. Maar beide zijn nagenoeg helemaal hetzelfde met kleine aanpassingen hier en daar. Alsnog is Tokyo Mew Mew wel de moeite waard om te kijken! Leuke girlpower groep met leuke dieren als DNA.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!