Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Een soort van Nederlandse voorloper van Gintama. Die zal hier nóóít gewaardeerd worden….Maar Shaman King had een stadium minder onderbroeken lolligheid. En 20% meer serieuze scenes.


Shaman king is een klassieker in de geschiedenis van Nederlandse Animes. De serie neemt ons natuurlijk mee naar Japan. Daar vertelt in de eerste aflevering het verhaal van Manta, in de westerse versie heet hij Morty.Hij is ontzettend klein voor zijn leeftijd en wordt daar ook continu mee geconfronteerd. Wel is hij superslim en draagt altijd wel een of twee boeken bij zich. Hij kan als enige geesten zien.
Hij ontmoet op school een nieuwe student genaamd Asakura Yoh. Een raar figuur die liever lui is dan moe ,vreemd (en verveeld) uit zijn ogen kijkt en weinig interesse in zijn omgeving toont.

Manta weet alleen niet dat Yoh eigenlijk een sjamaan is die mee gaat doen aan het sjamanen toernooi dat eens in de 500 jaar wordt gehouden. Eenmaal gewonnen krijg men de titel Shaman King of nog wat dingen.
Manta wordt goeie vrienden met Yoh en reist met hem mee voor het toernooi. Maar er doen natuurlijk meer mensen mee, anders zou het ook maar saai zijn toch? Door een slecht familie lid komt het toernooi op een laag pitje te staan als hij de mensheid wilt uitroeien. Yoh moet hem dus tegen zien te houden? Of zal dat anders lopen? Voor jullie een vraag, voor mij een antwoord 😉

Mysteries ontrafelen!

Yoh’s familie bestaat uit weinig mensen. Zijn opa en een onbekende broer waarvan we niks weten. Wel heeft Yoh een verloofde : Anna Kyouyama.
Zij is een onwijs serieus meisje en een secreet. Ik heb haar in de hele manga/anime nog nooit een keertje aardig zien doen. Dat vond ik best sneu voor Yoh ^^’. Ze laat Yoh alles doen in het huis waar ze wonen, van de boodschappen tot aan hele vroege ochtend gymnastiek, terwijl ze zelf voor de tv ligt te luieren..

 

De geest die Yoh altijd gezelschap houd is Amidamaru, een Japanse Samurai  die 600 jaar geleden het lootje legde. Zijn reputatie was alles behalve positief in die tijd. Hij stond zelfs bekend als crimineel. In zijn laatste gevecht wat hem fataal werd vermoorde hij erg veel bewakers van de keizer. Yoh vind ondanks Amidamaru’s verleden dat hij een goede geest is.

Hier in Nederland begon de uitzending van Shaman King in 2001 op Jetix. Op 25 september 2002 werd de laatste aflevering (totaal van 64 afleveringen) uitgezonden. 1 van de weinige Anime die van het begin tot eind werd uitgezonden.  De serie werd volledig in het Nederlands vertaalt en het kon vele malen erger wat mij betreft .Ik vind vaak dat ze beter de engelse dub kunnen gebruiken, want die is vaak al erg genoeg…

Welke Anime keek jij vroeger of zou je graag een blog van zien? Laat het me weten! Wie weet wat ik volgende week in een nieuwe aflevering stop ;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!