Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

1 van de allereerste Animes die op de Nederlandse buis kwam. De Pizza bezorgende katten: de Samurai Pizza Cats!

In 1990 kwamen de pizza Cats tot leven in Japan. Zij kregen de naam Kyatto Ninden Teyandee. In 1991 werd de serie in Amerika uitgezonden, maar niet als de originele serie! Omdat de originele pizza Cats veel bezat van de oude Japanse cultuur werd de serie in Amerika compleet omgegooid ( wat natuurlijk niet nieuw is) het complete script werd weggegooid en vervangen door een blanco pagina voor nieuwe ideeën.

Zo kwam er een soort van parodie die zowel de Amerikaanse én Japanse culturen ietwat belachelijk maakt. Gelukkig konden ze één niet veranderen! En dat was de setting : de locatie oftewel het dorpje waar de katten in wonen. Maar dat werd natuurlijk niet geaccepteerd , het MOEST ook mee veranderen want…..het is Amerika.Hier was een simpele oplossing voor. Ze naakte er gewoon een Little Tokyo van, een typisch Japans wijkje in een grote Amerikaanse stad.

Omdat al die wijzigingen eigenlijk niet nodig waren dacht men dat dit uiteindelijk zou strandden. Niks was minder waard want het werd juist een groot succes!

Hier werd de Amerikaanse uitgezonden op RTL en Fox Kids. De serie werd compleet nagesynchroniseerd door een Nederlandse cast. Van de 52 gemaakte afleveringen werden maar een handje vol uitgezonden en herhaald.

Maar waar gaat het over?

Samurai pizza Cats speelt zich af in Little Tokyo. Speedy Cerviche , Guido Anchovy en Polly Esther zijn de trouwe pizza bezorgende katten van de wijk samen met hulpje Francine vormen zij de Samurai Pizza Cats. Uiteraard werken ze bij de lokale pizzeria. De stad wordt bewoont door menselijke cyborgs. Maar desondanks dat wordt het kleine Little Tokyo bedreigt door vreemde individuen. Het is aan Cheesy, Guido en Polly om hun geliefde wijk te beschermen met hun Samurai kracht ( gewoon ouderwets hakkie takkie met zwaarden en een pluutje) en hun vijand Big Cheese en zijn handlangers te verslaan.

Van de anime werden maar liefst 8 dvd’s uitgebracht in 2 collecties. De dvd’s kwamen samen net de Engelse dub versie en de originele Japanse stemmen.

Volgende week weer een nieuwe Gouwe Ouwe Anime!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!