Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Samurai Master & Ninja Girl oftwel Nobunaga no Shinobi is een schattige maar grappige anime met tot nu toe 22 afleveringen uitgezonden.

In de tijd van Oda Nobunaga rond 1500-1600 (Vroege Edo periode) begint ons verhaal. Een onbekende samurai red de jonge Chidori , een Iga ninja in opleiding uit een rivier. Sinds die dag wilt Chidori graag haar redder bedanken voor zijn hulp.
De man die vaak maar een half gezicht heeft en zonder mond praat (knap he?!) is niemand meer dan Oda Nobunaga,1 van de sterkste leiders van die tijd.
Jaren later als Chidori haar training heeft afgerond gaat ze meteen op pad met maatje Sukezou. Ze wordt meteen Oda’s Shinobi en Sukezou had haar in de gaten van een afstand. Ondanks haar schattige uiterlijk en persoonlijk is Chidori uitermate sterk en niet te vergeten snel. Sukezou maakt zich grote zorgen elke keer als ze uitgezonden wordt voor een taak.

Omdat Oda Nobunaga af en toe wel een wat mensen uit zijn territorium moet gooien en aast op de grenzende provincies. Dan is informatie cruciaal. Chidori is daarvoor natuurlijk getraint en zal ook de meeste informatie uit de vijanden schudden.

 

Naast Chidori, haar maatje en Nobunaga zijn er vele andere iconische figuren uit de tijd. Hideyoshi Kinoshita ziet eruit als een schattig aapje met menselijke trekken. Maar naast dat schattige koppie is Hideyoshi ook qua persoonlijk schattig. Hij is vaak te zien in de buurt van Chidori en trekt veel met haar op.
Sommige personages zijn behalve leuk getekend gewoonweg debiel. Zowel in doen en laten als in uiterlijk.

Grappige grolletjes zijn aan de orde van de dag bij de Oda clan. Vooral omdat je Nobunaga alleen met een compleet gezicht ziet in bepaalde momenten van een filmpje. Die overigens maar maximaal 3 minuten duren.

 

Nobunaga No Shinobi loopt nog een tijdje door en krijgt zelfs een tweede seizoen! Joepie jeee! Kijken dus! <3

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!