Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Ik heb niks met Valentijnsdag. Ik vind het net zo nutteloos als Halloween. Dus doen we vandaag een nieuwe aflevering van de Gouwe Ouwe Animes!

Dit keer gaan we naar een héle andere genre als de vorige blogs. Het is zelfs een Anime die ik niet eens leuk vond ^^’.

Deze week gaan we het hebben over : Sailor Moon!

Voluit heet het Bishoujo Senshi Sailor Moon en het sprookje begon van 1992 en eindigde met haar 18de deel in 1997.
Omdat het onwijs in de smaak viel bij de jonge lezers kwam er ook in dezelfde tijd periode van 1992 tot 1997 een Anime.

Vele delen en verhalen kwamen voort uit de originele serie maar het blijft zich focussen op 1 ding :
De generatie die al eeuwen terug gaat als de verdedigers die het koninkrijk dat vroeger het hele heelal besloeg. In de allereerste serie was dit slechts maar 1 Sailor soldier (senshi). Voor Sailor Moon werden er maar liefst 6 nieuwe personages gecreëerd .

 

De serie vestigt zich rondom Bunny Tsukino (mijn god wat een slechte vertaling) waarvan haar originele naam Usagi Tsukino is. In de Amerikaanse naam heet ze Serena tsukino, snap jij waarom ze zoveel vertalingen voor haar naam hebben? Ik ook niet.
Usagi woont in tokio is een gewone leerling aan de middelbare school. Ze is heel makkelijk met dingen en nogal onverschillig , haat huiswerk (zoals elke tiener) en piept bij de kleinste momenten. Usagi is de eerste die haar sailor krachten ontdekt/krijgt.
Zij krijgt de krachten van de maan. Maar ze is niet de enige Sailor strijdster. Naarmate de anime/manga vordert kom je meer strijdsters tegen met krachten van andere planeten( van ons zonnestelsel, geen fictie planeten)

In Nederland werd er een volledig Nederlandse cast bij elkaar geschraapt om de stemmen van elk personage in te spreken. Hiervan zouden eigenlijk 3 seizoenen worden uitgezonden op de nederlandse buis. Jammer genoeg zijn ze maar tot aflevering 52 gekomen vanwege verlopen rechten. Zo strandde dus ook deze anime met vele andere in Nederland. Hij werd uitgezonden op Yorkiddin, waar bijna alle Animes werden uitgezonden. En dat terwijl er maar liefst 200 afleveringen in totaal zijn gemaakt.

Ik was bijna de enige die echt een hekel aan Sailor Moon heeft. Ik vond er werkelijk niks aan en nu nog steeds niet. Terwijl ik over het algemeen toch wel Magical Girls Animes kijk, maar deze werd het gewoon niet voor mij.
Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur 🙂 en maar beter ook!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!