Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Kaichou Wa Maid-Sama is misschien de stoerste maar schattigste serie die ik ooit heb gezien en gelezen . Je zou van de eerste afleveringen spreken van een sprookje met grappen en grollen. Maar Maid-sama laat je hart smelten!

We volgen hier Ayuzawa Misaki. Een student op het Seika High, wat eerst een hoge school was alleen voor jongens. Sinds kort worden er ook meisjes toegelaten. En toch zijn ze sterk in de minderheid. Als het aan Misaki ligt komt daar snel verandering in. Door de titel van school-president te bemachtigen zal niemand haar tegenspreken, zelfs leraren niet. Misaki krijgt hierdoor de reputatie van bazige jongens-hater. Ze houd echter voor iedereen een geheim verborgen.

Om haar familie te voorzien van eten en onderdak , heeft Misaki een parttime baantje als Maid in een maid-café. Als op een avond Misaki de vuilnis buiten gaat zetten komt tot haar grote schrik Takumi Usui tegen. Hij is de populairste jongen van Seika High en een tikkie apart. Omdat dit baantje een geheim is en niemand mag weten dat de stoere Misaki eigenlijk een schattige maid is vraagt ze Usui om het geheim te behouden.

 

Hij stemt daar in mee maar blijft haar wel stalken in het café zo nu en dan. Wat me best vervelend lijkt..
Het is vanaf het begin al vrij duidelijk dat Usui voor Misaki valt. Zij vind hem alleen maar vervelend en een idioot. Ze noemt hem dan ook regelmatig ‘Baka-Usui’ (baka staat voor idioot/debiel ) maar dan is dan ook niet zo vreemd. Samen komen ze in de meest maffe situaties terecht.

Usui kan ook wel de clown der gekke bekken genoemd worden.
Misaki is de ultieme girlpower heldin. Ze laat niet met zich sollen , kan zich prima zelf beschermen, niet klungelig of bang uitgevallen en spreekt haar mening uit als het haar niet zint. Meeste heldinnen zijn juist het tegenovergestelde tot grote irritatie van mij. Misaki is echt geweldig!

Dream Team?

Kaichou Wa Maid-sama wijkt af van andere shoujo anime. Omdat pittige heldinnen vaak niet in romantische komedies voorkomen is dit vrij uniek. Dit verhaal begint ook anders dan meeste anime van dit soort.

Al houd je misschien niet van deze genres dan is Kaichou Wa Maid-Sama alsnog een must-see!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!