Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Een ondeugend wasbeertje (geen hamster dit keer) met de naam Rascal. Dat klinkt al interessant op zich!

Rascal is een wasbeer waarvan zijn moeder werd vermoord door een jager (stommerd!) . Robby North van 11 hoort het schot als hij aan het vissen is. Hij vind de arme kleine Rascal en neemt hem mee naar huis om voor hem te zorgen. Hij krijgt een naam en een dak boven zijn hoofd! Yaaaaay! Eind goed al goed in Wisconsin?

Een andere versie die Poka Poka Mori no Rascal heet vertelt het verhaal van Rascal en zijn moeder in het ‘Snag forest’. Omdat Rascal dol is op kattenkwaad uithalen heeft hij vaak gratis preken van zijn moeder. Samen speelt hij graag in het bos met Rilulu, een andere wasbeer en met Rock’n  een stinkdiertje en nog veel meer vriendjes!

Araiguma Rascal kwam uit in 1977. Het is de originele versie van vele spin-offs en adaptions. Zo heb je ook een serie van Rascal als detective en vele specials. Die kwamen allemaal veel later (lees deze eeuw) uit.

Nog steeds wordt dit leuke wasbeertje als logo gebuikt voor vele reclames en campagnes. Ook staat hij vaak met andere iconische figuren afgebeeld of wordt hij omgetoverd in stijl van een andere anime ( bijvoorbeeld Attack on Titan’s personages als allemaal wasberen). Hello Kitty is geen vreemde voor hem samen met meer van dit soort gelijke figuurtjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan zo’n schattig dikkertje moeilijk negeren toch? Hello Kitty bloost ervan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!