Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Het moest er een keer van komen. Het zou geen Gouwe Ouwe Anime zijn zónder de allerbekendste tot nu toe. En dan was het niet alleen de tv-serie maar ook het kaartspel,de spellen en vele andere franchise!

Ik heb het natuurlijk over niks anders dan Pokémon!
Dus bereid je maar voor!

In 1991 kwam de serie ter wereld door Satoshi Tajiri. Door zijn liefde voor de natuur bedacht hij de geinige beestjes waarvan elk exemplaar wel op een echt bestaand dier lijkt of trekken van heeft. Hij ging met zijn ideeën naar Nintendo deed een vriend van Tajiri een poging die de goeie bleek te zijn. Hiervan kwamen de eerste spellen die wij voor de gameboy kochten. Ik had gelijk het spel Pokémon blauw en me broer kocht rood. Op deze manier konden alle pokémon (inc Mew!) in handen krijgen. Pikachu, Meowtwo, Mew en de drie starters Bulbasaur, Charmander en Squirtle waren de allereerste pokemon die naar buiten kwamen. Alle 4 de standaard kleuren kwamen uit in 1996. Maar alleen Rood en blauw kwamen internationaal op de markt. Geel kwam niet veel later uit. Alleen de groene versie werd in apan gehouden.

“Want daar zijn we weer hoor!”

Omdat het zo’n groot succes bleek te zijn kwam er van alles uit. Inclusief de Anime dat inmiddels 20 seizoenen kent! Het geweldige intro van de Indigo League zal ook altijd in onze harten blijven ;).

*Intro’s van seizoen 19 & 20 ontbreken

Ash Ketchum is hiervan nog áltijd de hoofdpersoon! In het japans heet hij Satoshi, uiteraard genoemd naar zijn ontdekker en bedenker! Ash krijgt zijn eerste Pokémon Pikachu die in de verste vette geen fan is van hem en onwijs koppig. Maar toch moeten ze maar met elkaar door 1 deur kunnen anders pech. Zo begint Ash met zijn koppige Pikachu zijn reis om nog altijd een Pokémon meester te worden. Op zijn tocht naar alle 8 gyms van de Kanto regio ontmoet hij Misty, een fan van water pokemon en later ook Brock (Tomokazu Sugita is zijn stem acteur in het japans…..) met dit team veroverd Ash al snel onze harten en onze portemonnee. Ash verandert zijn reisgenootschap aardig vaak. Maar alle reisgenoten komen terug als bijrollen in een paar afleveringen.

Ash vervolgt zijn reis voor vele andere regio’s naast Kanto om alle 8 badges in elke regio te verzamelen (naast de 4 badges op de Orange Islands) en erna de Pokémon league uit te dagen. Hij ontmoet tijdens zijn vele interessante mensen en leert hij de geschiedenis van de regio’s en alle mythes die ze verborgen houden.

“Meowth! Ogen dicht!”

Tussen alle gevechten en reizen door wordt het team steeds gedwarsboomd door Team Rocket. Een klungelig maar kwaadaardig team bestaande uit Jessie,James en de pratende Meowth. Hun missie is om Pikachu van Ash te stelen en aan hun baas Giovanni te geven. Inmiddels 21 jaar later proberen ze dat nog steeds. Hierdoor zijn ze wel mijn favoriete geworden want ze zijn gewoon zo dom….en wie kent dat bekende rijmpje nou niet uit hun hoofd?! Uiteindelijk gaan ze naarmate de seizoenen voorbij vliegen wel met pensioen.

Ze worden vervangen (natuurlijk) door vele andere schurken teams.

Naast 20 seizoenen Anime, kwamen ook maar liefst 19 films uit. Met de eerste Meowtwo tegen Mew in 1998 en de tot nu toe laatste in 2016. In totaal zijn er maar liefst zeven generaties aan pokémon, met een totaal van 802 verschillende. Ik ken alleen de eerste 151….en dat houd ik ook maar zo…Maar het was overduidelijk dat het bij die 151 zou gaan blijven in het begin. De spellen gingen mee met de generaties van de Pokémon en regio.

Er is nooit een officiële wereld kaart uitgebracht, wat ontzettend jammer is vind ik. We kunnen dus alleen maar raden waar alles ligt. We weten alleen dat Kanto,Johto en Hoenn aan elkaar liggen en de Orange Islands ten zuiden van Kanto ligt. Vele fans hebben wel geprobeerd om een kaarten in elkaar te flansen maar ze zijn stuk voor stuk anders.

Naast de regio’s is er ook het 1 en ander verandert hoe meer seizoenen er kwamen natuurlijk. De tekenstijl ging ook mee.Vele kleuren werden feller en de gezichten werden meer gedetailleerd. De enige die er altijd hetzelfde uit zal zien is Pikachu!

En zo kan ik over Pokémon nog wel even doorgaan. aar dan wordt het wel een érg lang blog! Het moet wel leuk blijven 😉

 

 

Wie was jou favoriete Pokémon? Ik ben dol op schattige en draak-pokémon!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!