Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Geen Woody of Buzz Lightyear of op naar de sterren! Maar iets totaal anders, behalve van het feit dat er levende poppen zijn.

Rozen Maiden bestaat al een aantal jaren. Zoals vele Anime is ook deze serie op de originele Manga. De manga gemaakt door Peach-pit, ook wel bekend van Shugo Chara.
tumblr_o2va23qec11ti60zlo1_500De Anime begon in 2004 ,waarvan 1 nieuw seizoen uitgebracht en een remasterde versie van de originele serie in 2013. Ook zijn er side-stories en films uitgebracht van Rozen Maiden. De volledige manga bestaat uit 8 delen met in totaal 47 hoofdstukken, je hebt hem in elk geval niet snel uit!

Bij de titel Rozen Maiden zal je denken aan (tenminste ik) aan mooie rozen, terug in de tijd ergens in Europa of 1900+ Japan en aan magische meisjes. FOUT.
Het speelt gewoon af in hedendaags Japan en de hoofd persoon is geen meisje, maar een jongen (tadaa! xD) naja hero dan.

Jun Sakurada is een kluizenaar is zijn eigen kamer geworden.Hij sluit zich voor alles en iedereen af, zelfs zijn eigen zus. Het liefst zit hij hele dagen achter z’n pctje rare items te bestellen. Als hij op een ietwat rare site komt die zegt dat hij z’n bestelling in een doos of la moet stoppen, speelt Jun maar mee.Hij denkt namelijk dat het gewoon een grap is. Als de volgende die bestelling aankomt zit daar een prachtige meisjes pop in met een

Jun & Shinku.

wijnrode jurk met veel rushes en tierelantijntjes.Als Jun de doos openmaakt en de pop ziet heeft hij z’n bedenkingen, maar als hij de sleutel naar haar ontdekt en hij de pop opwind , komt er toch iets wat hij niet had verwacht.
De pop komt tot leven en vertel Jun dat haar naam Shinku is. En ze is niet zomaar een pop, maar een levende pop die boel beschermd tegen andere (kwade) levende poppen! Jun geloofd zijn ogen uiteraard niet, ik zou dat ook niet gedaan hebben. Als er inderdaad een kwade pop in Jun’s kamer terecht zal Shinku bewijzen dat het helemaal geen droom of sprookje is.

En maar goed ook anders zou het helemaal een zooitje geworden zijn. Hadden we misschien alsnog een space ranger nodig gehad om ons te laten redden…
Afijn…Shinku verzegelt een contract met Jun zodat hij zijn kracht met haar kan gebruiken tegen het kwaad. Iemand moet het toch doen? Samen zullen zij als team de wereld aan gaan. Uiteraard met wat side characters hier en daar.

Als ik zo’n pop was en ik ontmoette Jun, had ik eerst uit het raam gegooid. Heroines kan ik knap vervelend vinden maar heroes dus ook. Ook kan ik Shinku knap vervelend vinden, waar andere haar juist weer zo cool vinden. Ik ben bijna altijd het tegenovergestelde met populaire characters ^^’.Het verhaal zelf vind ik ook maar raar. Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik er nou uiteindelijk van moet vinden. Maar het kwam wel tot de conclusie  ; dit is niks voor mij.
Dat is natuurlijk helemaal persoonlijk, deze Anime is ontzettend populair bij zowel jonge als oudere. Wel ben ik aardig te spreken over de tekenstijl. Ik zou gek worden van al die rushes,lagen kleding, hoedjes en weet ik veel wat! Maar voor de rest, deed Rozen Maiden helaas niks voor mij.

Alle 'poppen'
Alle ‘poppen’
Getagged

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!