Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Magical Doremi zet de boel op zijn kop! Een erg leuke Magical Girl Anime die anders is dan andere!

Omdat meeste animes in dit genre vaak om tieners gaan valt Magical Doremi daar buiten. Het focust zich op Doremi (Dorie in de Amerikaanse versie), een meisje die nog op de basisschool zit. Ze woont in het kleine stadje Midora (bestaat niet,Port Mystic genaamd in de Engelse dub). In het stadje zit een eigenaardige winkel waar Doremi tegen aan gelopen is. De winkel met de naam Maho-Do is niet alleen eigenaardig maar bergt ook wat geheimen met zich mee. Doremi komt er achter dat de eigenaar van de winkel een heks is. Doordat ze door een mens is ontmaskerd ziet ze er nu als straf uit als een kikker. Doremi wil haar graag helpen om weer zichzelf te worden. Daarom moet ze 9 heksen testen ondergaan en dit geheim houden voor iedereen. Dat werkt niet altijd als je 2 beste vrienden hebt, snel wordt Doremi vergezeld door Hazuki en Aiko. Later zelfs nog door Doremi’s jongere zusje Pop! amen worden ze alle vier heksen leerlingen. Ze leren magie die hun vrienden en familie zal gaan helpen.

Mini Girlpower dus!


De manga liep van 2000 tot aan 2003. Het verhaal is geschreven door Izumi Todo en alles is getekend door Shizue Takanashi. Ondanks dat het dit keer gaat om wat jongere heldinnen wordt deze manga alsnog in de Shoujo genre gezet. De Anime werd uitgezonden in 2000. Er werden maar liefst 51 afleveringen gemaakt! De amerikaanse versie werd in 2005-2006 uitgezonden door 4kids tv. Zoals vele Animes werd ook deze helemaal onder handen genomen. Omdat kinder oogjes niet alles mochten. Wat onzin is natuurlijk. Geen wonder dat er altijd zoveel kritiek is.

De Anime kent 3 vervolgen : Ojamajo Doremi #, Motto! Ojamajo Doremi en Ojamajo Doremi Dokka~n! Ze hebben allemaal een iets ander verhaal maar de basis is hetzelfde. Films waren natuurlijk ook een must bij Doremi.  Er kwamen er 2 uit : Ojamajo Doremi the movie en Motto! Ojamajo Doremi, the Secret of the Frog Stone.

Voor fans in de Magical girl genre is dit een must-watch!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!