Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Ik heb al aardig wat series van de Gouwe Ouwe tijd gehad. Maar welke zijn nou de leukste? Hier mijn favorieten!

1. Digimon

Digimon heb ik altijd leuker gevonden dan Pokémon. Mede omdat Ash nooit ouder wordt en alle personages in Digimon wel. En ik vond de monsterstjes allemaal leuker dan sidekick Pikachu :). In Digimon gebeurde meer andere dingen dan steeds hetzelfde. Op gegeven moment ben je uitgekeken op het eeuwige gejaag op Pikachu van Team Rocket. En vond ik juist het leukste aan de hele serie. In het tweede Digimon zijn alle personages puberende tieners. Terwijl Ash altijd maar 10 (of was hij nou 12 ?) blijft. Tai en zijn vrienden hebben veel persoonlijkheid. Het is niet zo dat ik pokémon afkraak hoor! Maar het verandert weinig in de loop der jaren. Behalve dan dat ze de tekenstijl flink hebben afgeraffeld  in Pokémon Sun en Moon. Wat is dát slecht!

 

2. Yu-gi-oh

Niet dat in deze serie veel veranderd rondom hoofdpersoon Yugi. Het hoeft in principe ook niet. Maar later wordt hij wel vervangen voor nieuwe personages. En dat was reden nummer 1 om af te haken bij mij. Het is wel een van de weinige Anime die ik graag in het Engels kijk. Liever zelfs.

Meeste beginnen bij Yu-gi-oh aan het tweede seizoen dat gelijk begint met het kaart spel. Seizoen 1 met meerdere spelletjes is echt een aanrader! Die is jammer genoeg alleen in het Japans maar heeft wel gewoon ondertiteling 😉 Hier leer je de personages kennen vóór ze allemaal leren kaarten. Je komt ook te weten hoe Yugi uiteindelijk aan zijn tweede persona komt en aan de puzzel die om z’n nek hangt.

 

 

3. Dragon Ball Z

Het zou mijn top 5 niet zijn als Dragon ball Z er niet bij had gestaan. Je wist uiteraard al dat ik hier een grote fan van ben! En als je de serie gezien hebt weet je dat zo’n beetje iedereen naar een maaltijd of groente vernoemd is…..of een kledingstuk. Voor mij wordt het een beetje tijd om te gaan beginnen aan Dragon Ball Super. Maar ik moet nog zoveel kijken zeg ik de hele tijd. En er komt nagenoeg helemaal niks van! Ik wist amper van het bestaan van Anime af toen ik begon met kijken van deze serie. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord. In de laatste twintig heeft Dragon ball Z zo’n grote impact gehad en kreeg zowel volwassen als jonge fans overal ter wereld. Auteur Akira Toriyama mag trots zijn!

 

4. Shin Chan

Net zoals met Dragon Ball Z zou het mijn top niet zijn zonder dit irritante jongetje. Over wie zou ik het dan hebben? Tuurlijk! Het is niemand minder dat Shin Chan Nohara! Waarschijnlijk het meest egoïstische,irritantste , flirtende 5 jarige jochie van de Nederlandse televisie! Officieel heet het Crayon Shin Chan en werd het hier van de buis gehaald omdat ouders geen humor konden inzien. Toen al kon men behoorlijk overdrijven en blind zijn in het niet zien van flauwe humor en onderbroeken lol. Want meer dan dat is Shin Chan echt niet. Gintama is veel erger om maar een voorbeeld te noemen…een jaar geleden wilde een paar mensen proberen Shin Chan weer op de tv te krijgen. Maar jammer genoeg hoor je vandaag de dag helemaal niks meer van. Gelukkig heb ik alles nog een externe harde schijf staan!

 

Ik heb eigenlijk veel meer favoriete zoals Tokyo Mew Mew, Shaman King, Shinzo en vele andere! Maar dan zou dit blog wel érg lang worden! 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!