Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Wat een rampetampen aan de hand. De art is mooi? Meer dan ook echt niet …..

Animes waar je niks aan vind moeten er ook bij zitten. En dan is het best lastig om positief te blijven in een review erover. Je kan nou eenmaal niet alles leuk vinden toch?

Gebaseerd op Idea Factory’s (Design Factory) otome game/dating sim over zes vampieren en een mensen meisje in een huis.

Het meisje Komori Yui wordt gedropt in een gigantische villa. Zonder enige rede (denkt ze). Maar uiteindelijk weet ze waarom en waar ze uiteindelijk terecht komt. Ze ontmoet zes jongemannen die al in deze villa wonen. Niet zomaar jongemannen, want anders is het maar saai. Het zijn allemaal vampieren. De zes broers zijn niet echt gecharmeerd van Yui, in eerste instantie vinden ze haar maar een dom wicht. Waar ik ze echt gelijk in geef. En wat deze serie afscheid van andere shoujo’s of romanses is dat ze een voor een onaardige idioten zijn. De broers mogen elkaar ook niet echt en leven compleet langs elkaar.

Hoezo sadistisch en gemeen?

De Sakamaki broers bestaat uit de oudste broer Shu, de grootste luilak die je in anime zal zien. Hij zondert zich af van iedereen en heeft altijd oortjes in of een hoofdtelefoon op.
De tweede is Reiji, de ‘nerd’ van allemaal. Hij weet alles beter dan andere en laat dat overduidelijk merken. Hij heeft ook flink wat sadistische trekken tegenover Yui en beledigt haar 24/7.
Ayato is de komiek, tenminste…met een apart gevoel voor humor dan maar. Hij is als kind flink in elkaar gemept voor onbekende redenen. Kanato is zogenaamd de jongste van allemaal en wordt ingesproken door Yuki Kaji (!) hij heeft altijd een teddybeer bij zich die hij overal mee naar toe sleept. Kanato heeft ook sadistische trekken en heeft mega grote kringen onder zijn ogen. Hij wordt gezien als de ‘probleem’ broer van alle zes.

Laito is de grootste idioot van allemaal (vind ik). Hij heeft als kind opgesloten gezeten in een kelder. Door de vele trauma’s daarvan is hij de grootste perv van alle broers. Niet te vergeten ook heel irritant. Hij kan erg snel van bui wisselen als iets niet gaat zoals hij wilt. Al helemaal in het bijzijn van Yui. Laito is bang voor kleine krioelende beestjes, vooral spinnen. Misschien het enige normale aan hem?
Last but not least is Subaru, de jongste broer. Subaru houd van dingen gooien en slopen en is ook best sadistisch. Hij kan met geen enkele broer opschieten en negeert ze liever. Hij kan als een van weinige wel vriendelijk zijn, als het hem uitkomt.


De serie zelf bestaat uit veel geweld , sadistische acties , verkrachting en nog meer dingen die je eigenlijk niet in een Anime wilt zien. Een hoop Anime fans zijn ook niet echt gecharmeerd van deze serie. Een handje vol weer wel. Ik hoor bij de fans die niet gecharmeerd was. En ondanks dat ik de heldin echt een onwijs domme doos vind die niks kan, vind ik wel sneu wat er met haar gebeurt. Diabolik Lovers is zo’n serie waar je het liefst na 1 of 2 afleveringen al wilt afhaken. Als het allemaal wat minder over de top was geweest had het zeker leuker geweest naar mijn mening.

Meeste verhalen van Idea Factory vind ik juist wel interessant. Maar deze hoort daar jammer genoeg niet bij. Al vind ik de tekeningen en animatie wel mooi gedaan. Daar blijft het dan ook bij :(.

Nee, ik heb wel leukere series gezien , al zijn dat er niet zo heel veel. Maar slechter kan haast niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!