Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Wat een lugubere titel! Maar het is helemaal niet zo als het lijkt! Gelukkig maar 😉

Het is eerder allemaal erg schattig en snoezig.Colette wa Shinu Ni Shita is een Shoujo manga van auteur Alto Yukimura. Niet veel andere titel zijn er van deze mangaka, maar Colette is het meest bekend. Deze manga begon in 2013 is nog steeds aan het publiceren.

Er was eens…

Colette is een arts in een klein dorpje in de middle of nowhere. Voor elk wissewasje komen de mensen bij haar. Colette vraagt zich af wat nou het nut is van dokter zijn en besluit op een dag voor haar taken weg te rennen.
Ze struikelt en valt in een waterput (logisch) maar in die waterput zit geen water. De put lijd naar een andere wereld en Colette komt daar terecht. Zodra ze wakker wordt merkt ze dat ze in de onderwereld terecht is gekomen! Niet het meest leuke en vrolijke land wat je je kan bedenken.

In de onderwereld ontmoet ze de grote baas en koning van deze wereld ; Hades , de Griekse koning van de onderwereld. Hij is niet wat Colette had verwacht. Sterker nog, ook hij mankeert iets! Zonder enige aarzeling besluit Colette hem te helpen want een arts instinct verlaat haar nooit. Dit lijd tot leuke interacties tussen Hades en Colette, zijn hulpjes en Colette en andere goden die we kennen uit de Griekse oudheid.


Geen enge figuren aanwezig.

Meestal wordt Hades neergezet als een duistere koning met toch wel een vrij depressieve en enge persoonlijkheid. In deze Manga is hij verre van eng. Dat geld ook voor zijn hulpjes,butlers en huisdier Cerberus*

Cerberus is de driekoppige hond van Hades. In Colette wa Shinu Ni Shita is het een driekoppige puppy. Heel schattig!

Ook zijn andere goden aanwezig maar die ontmoet je niet in het begin. Dat maakt het leuk omdat sommige (naar mijn mening) best vervelend zijn. Daarom staat het leven van Colette en Hades veel meer centraal i.p.v. op de achtergrond en wat er gebeurt tussen beide.

Op Mangafox zijn nu 20 hoofdstukken aanwezig. Onbekend is hoeveel hoofdstukken er tot nu toe zijn in het Japans omdat de manga nog volop loopt.
Vermakelijk is deze Manga zeker! Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal zich verder ontwikkeld en wil graag meer lezen. Het is leuk,grappig, romantisch 😉 en een must-read!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!