Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Misschien het laatste deel. Misschien ook niet. Deel 1 en deel 2 kan je hier lezen. Eens zien wat we nóg niet hebben gehad!Welke keek jij nog meer?

Misschien wel deze :

Beybladeeeeee! Helaas maar heel kort uitgezonden, maar beter iets als niets! Van deze serie was ook een hele hype ontstaan en ik viste altijd alle tolletjes uit de chips.
Bakuten Shoot Beyblade zoals het origineel heet heeft slechts 51 afleveringen en is zoals vele nooit helemaal uitgezonden in Nederland. Seizoen 2 is ook voor de helft uitgezonden zover ik weet. Alles afleveringen waren Nederlands gesproken. In de Amerikaanse versie zijn alle originele namen verandert in westerse namen.
Het gaat over tiener Tyson (Takao in originele anime) die met zijn beyblade team bestaande uit Max, Rei ,Kai en bolleboos Kenny (Kyoujo). Hoe het hele team is ontstaan kom je gauw achter in de serie want daar gaat de eerste serie vooral over.

Digimon Adventure! Vond ik áltijd leuker dan Pokémon. Tenminste, de eerste 2 seizoenen. Beide Anime lijken best op elkaar maar toch ook weer niet. Maar bij Pokémon had ik wel gezien na de Orange Islands en Johto.
7 kinderen gaan op kamp : Tai , Matt, Sora, Mimi , TK , Joe en Izzy zijn niet echt vrienden van elkaar. Maar als het weer ineens omslaat en er een poort opent naar een andere dimensie verandert alles. Eenmaal daar ontmoet de bende allemaal een vreemd beestje : een Digimon. Ook krijgen ze allemaal een apparaatje genaamd een Digivice. Omdat alles vreemd en nieuw is voor allemaal proberen ze naarmate de serie vordert te overleven in de Digiworld.
In 1999 werd de eerste serie van Digimon volledig in het Nederlands uitgezonden op Fox Kids. Seizoen is voor de helft uitgezonden of zelfs maar voor 1/3 deel.

Naar Hamtaro keek ik echt nooit. Ik vond het een best kinderachtige serie ?. Hamster Hamtaro is net verhuisd met zijn baasje naar een nieuwe stad. Hij gaat op pad om nieuwe hamster vriendjes te ontmoeten. Het lukt hem aardig want hij ontmoet vele nieuwe vriendjes over de gehele serie. Samen met de hamsters van het dorp gaan ze op allerlei avonturen.

 

Hier stond Pokémon. Toen kwam ik erachter dat ik die al had gehad…oops?! Maar ken je dit intro nog?


Ok nu echt naar de volgende :

 

Mushrambo of bij ons beter bekend als Shinzo is niet een hele bekende Anime. Deze is ook maar half uitgezonden. Hoe Shinzo afloopt is dus nooit bekend geworden.
Deze serie is losjes gebaseerd op een Chinees verhaal genaamd “Journey to the west” alleen is de setting verandert in een futuristisch landschap en speelt het veel verder af in de toekomst.
De mensheid is bijna volledig uitgestorven door een mysterieus en dodelijk virus. Hierdoor is een nieuw hybride ras ontstaan dat de wereld is gaan bewonen. De mensen lieten gevaarlijke robots achter die nu in oorlog zijn met het hybride ras.

Voordat dit allemaal begon had een random wetenschapper zijn dochter in slaap gebracht om over haar weer te laten ontwaken 50 jaar later. Dat ging echter mis (anders hebben ze geen verhaal ?) en ontwaakt ze niet 50 jaar later maar 500 jaar. Haar missie is om te gaan zoeken naar Shinzo, het laatste bolwerk van de mens.

En omdat Pokémon niet doorgaat ? heb ik toch nog even wat andere opgezocht.

 

En dan heb je nog Bedaman, B-Densetsu Battle Bedaman eigenlijk (Hier is geen Nederlandse opening van) Waar ging deze over? Ik heb écht geen flauw idee! Weet alleen dat de hoofdpersoon Yamato heet en dat hij geen neus heeft…. o_O. Ik weet wél dat het om 1 of ander schiet spelletje ging en dat het lijkt op Beyblade..

Oh yeah! Ik heb hier de Manga van! Jeugdsentiment <3 Shaman King is nog steeds een géweldige Anime! En weet ik gelukkig wel waar deze over gaat…dat scheelt weer!
Deze Anime vertelt in de eerste aflevering het verhaal van Manta, in de westerse versie heet hij Morty. Hij ontmoet op school een nieuwe student genaamd Asakura Yoh. Een mafkikker die liever lui is dan moe en vreemd doet.

Niet wetend dat Yoh eigenlijk een sjamaan is die mee gaat doen aan het sjamanen toernooi dat eens in de 500 jaar wordt gehouden. Eenmaal gewonnen krijg men de titel Shaman King.
Manta wordt vrienden met Yoh en reist met hem mee voor het toernooi. Maar er doen natuurlijk meer mensen mee, anders zou het ook maar saai zijn toch? Door een slecht familie lid komt het toernooi op een laag pitje te staan als hij de mensheid wilt uitroeien. Yoh moet hem dus een knal verkopen.

 


Volgende keer gaan we weer wat intro’s zoeken. Maar dan met o.a. Anime die in productie zijn geweest buiten Japan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!