Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Als ik hier uit één ding heb geleerd is dat je geen beter geen Animes meer moet kijken als je de Manga leest. Waarom? Je weet PRECIES wat er gaat komen , wie er dood gaan en verkassen, waar er dat gaat gebeuren etc. 

Titel: Attack on Titan season 3
Jaar opname:
2018
Genre:
Actie, Fantasie, Avontuur
Aantal Afleveringen :
13

[wp-review id=”5199″]

Dat is er dus ook aan de hand met het derde seizoen van Attack on Titan. De eerste twee seizoenen vond ik erg goed, voor dit seizoen heb ik echter geen motivatie of geduld meer om het af te kijken. Na het kijken van de eerste Arc laat ik deze zitten voor wat het is. Er zijn meerdere reden waarom ik niet meer verder kijk :

Ik hoefde geen moeite te doen voor de volgende Arc die na 6-7 afleveringen kwam. Omdat ik de manga volg weet ik precies wat er ging gebeuren. En zelf vond ik dat niet het meest boeiende stuk. Wat mij het meeste irriteerde is dat Levi dingen doet en zegt , die nooit zijn gebeurt in de manga. Ik snap dat beide nooit exact hetzelfde kunnen zijn, maar dingen zodanig veranderen die helemaal niet horen? Dat is gewoon idioot. In seizoen 3 maken we kennis met een nieuwe niet-titan vijand. Een vijand die binnen 7 afleveringen korten metten moet maken met de niet realistische wereld. De vijand met een naam die mij erg deed denken aan South Park vond ik in de manga al mega vervelend. Ik was dus blij dat hij ook snel weer foetsie was.

 

En dan de manga….

Ik vind de manga ook een beetje raar geworden. Het zit tot aan hoofdstuk 100 goed in elkaar. Zo’n beetje waar Seizoen 3 eindigt. Daarna is het een warrige heen en weer van heden en verleden, locatie van locatie en ga zo maar door. Wie waar hoort is niet duidelijk en enige duidelijkheid is helemaal foetsie. Wat is dat nou? Ik ben compleet het hele verhaal kwijt , wie is nou slecht? Wie nou goed? Wie hoort waar en waar zijn nou al die titans gebleven waar het nou om ging?

En serieus ik moet dat geheim van Levi echt weten! Hij verandert echt werkelijk nooit, terwijl hij toch al dik aan de 40 zit -_-. Dude waar is je Fontein van de eeuwige jeugd?!? Toch vind ik dat ook wel jammer. Iedereen zie je veranderen en opgroeien (of ouder worden) behalve hij en Hanji. Dat klopt gewoon niet…..Iedereen om je heen wordt ouder maar jij niet…dat is toch raar?XD.

Dat niet alleen, er komt je zoveel informatie tegemoet waar je eigenlijk niks mee kan. Sterker nog, het maakt de lezer alleen nog maar meer in de war, en dat was je als lezer gelukkig nog niet! Ineens lijkt het alsof iedereen in een tijdmachine is gestapt en vele jaren later uitstapt. Wel eens waar is het een tijds-skip. Maar van slechts drie jaar, het lijkt eerder alsof het vijftig jaar is. Zoveel nieuwe groepen, personages en andere zooi komen om de kijken dat je eigenlijk niet weet waar je moet kijken op de bladzijde. Het is enorm rommelig en dat ik écht doodzonde. Als je de laatste hoofdstukken leest, kan je eigenlijk gaan voorspellen hoe de hele manga zal gaan eindigen , al is dat over tig hoofdstukken. Dit zal ook wel een manga zijn waar happy endings niet in voor zullen komen. Dat zou niet moeten in een manga. Het einde moet een lezer verrassen, ongeacht of de lezer al een vermoeden heeft hoe het kan aflopen of niet.

Geen idee hoe de toekomstige hoofdstukken zullen gaan worden. Maar denk niet dat ik te springen sta om ze te lezen. Heb nog vijfhonderd+ andere manga’s die ik moet lezen….zo enthousiast als dat ik eerst was over dit verhaal. Zo teleurstellend vind ik het nu.

Doodzonde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!