Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Yona of the Dawn is een hit in de anime wereld. Dat is ook niet zo vreemd want de serie is té gek! Lees hier waarom!

Akatsuki No Yona of Yona of the Dawn is de geweldige Manga van Mizuho Kusanagi. De manga werd zo’n hit, dat er besloten werd dat er ook een tv-serie moést komen.


De Anime en de manga volgen het verhaal van prinses Yona. Prinses Yona is een verwende jonge dame die alles krijgt wat haar hartje begeert. Haar luxe leventje verandert snel in een grote nachtmerrie als haar grote liefde Su-Won onverwachts haar vader de koning vermoord. Yona moet halsoverkop vluchten en haar bodyguard Son-Hak haalt haar daar weg.

In alle hoeken van het land worden de twee vluchtelingen gezocht. Yona beseft niet wat er is gebeurt maar wil kosten wat het kost het rijk redden. Daarvoor zal ze eerst haar verwende trekjes opzij moeten zetten en sterker worden. Samen het Hak die de clown van het verhaal is gaat Yona op zoek naar de vier legendarische draken.

Volgens een legende is dit de enige manier om haar land te redden. was. Deze wezens bezitten krachten die onmenselijk zijn. Yona en Hak zullen merken dat er steeds meer rep en roer is in alle hoeken. Terwijl iedereen denkt dat de twee zijn omgekomen kan het duo op zoek. Tijdens deze reis ontmoeten ze interessante personages, huisdiertjes en meer.


Yona of the Dawn is begonnen in 2009 als manga. Hiervan tellen we 184 hoofdstukken. Vijf jaar later in 2014 kwam het eerste seizoen van  de tv versie uit. Je kan je vermaken met maar liefst 24 afleveringen

Studio Pierrot had niet verwacht dat de Anime zo enorm populair zou worden. Er wordt nu gespeculeerd dat er een tweede seizoen komt, al is er nog geen officieel bericht van. Het is helaas bekend dat onwijs populaire Anime-series na 1 seizoen al ophouden dus is het ook niet zeker of er überhaupt een vervolg komt.

Wel is er een OVA uitgebracht dat de speciale hoofdstukken laat zien. Vaak zijn ova’s afleveringen die buiten het verhaal gaan, even iets luchtigs zoals de specially hoofdstukken in de manga’s. Yona en haar clubje gaat naar een hot spring(zo’n warme bron die je vaak in japan ziet) en meer.Girlpower!

Yona is een geweldig voorbeeld van echte Girl Power. Ze verandert van een verwende prinses die nog geen deuk in een pakje boter kan slaan in een sterke jonge vrouw die zelf haar boontjes kan doppen. Daardoor is Yona uniek als personage, meeste heldinnen in anime’s en manga’s zijn alles behalve heldhaftig, zijn klungelig, niet de helderste lichten en zijn altijd afhankelijk van vrienden of de grote liefde.

Yona wordt ingesproken door Chiwa Saito, die onder andere ook personages van Gintama, Log Horizon, One Piece en Sword Art Online heeft ingesproken.

De clown uithangen?

Yona’s clubje is ook super leuk en interessant. Haar bodyguard Son-Hak is de absolute clown van de show. Hij hoeft maar de kijken en je ligt al in een deuk. Soms heeft hij een beetje die blik die ik ken van Gintoki. Hak’s humor is géweldig! Het is zo droog ,soms flauw maar heel simpel. Maar naast dat humor gehalte is Hak ook super badass, hij is zo sterk dat mensen liever een blokje omlopen.

Hak is ingesproken door Maemo Tomoaki die ook de hoofdpersoon van Brothers Conflict vertolkte. Hij had ook rolletjes in Haikyuu ,Fairy Tail en Yuri on Ice.

De wat minder belangrijke personages zijn ook leuk. Er zijn maar weinig waar je je echt aan zal ergeren. Yona heeft later in de serie een huisdiertje, een soort eekhoorntje die ze Ao heeft genoemd. Het schattige diertje zit meestal op haar schouder en is ook vaak te zien op het hoofd/schouder van Shin-Ah, 1 van de metgezellen van Hak en Yona.


Yona of the Dawn is een genot van het Shoujo genre, uniek in zijn soort en een verhaal die je blijft fascineren. Zal er ooit een tweede seizoen komen? Wie weet! Het enige wat we kunnen doen is afwachten! 😁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!