Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Art with Flo is een artieste uit Nederland die haar talent deelt met de wereld en de beginnende digitale kunstenaars. Niks is teveel voor deze geweldige digitale kunstenaar, graag legt ze je de simpele stappen uit die je brengen naar de wereld van het digitale illustreren en tekenen!
Maar wie is ze eigenlijk?

Floortje zoals Art with Flo echt heet is een hobbyist die al haar hele leven tekent maar op latere leeftijd pas in aanraking kwam met het digitale tekenen. Zoals vele met haar maakte ze tekeningen in al haar schriften die eigenlijk voor huiswerk bedoelt zijn…..ach ik maakte dat ook nooit en mijn schriften waren wel leuk opgefleurd zo :P. Op haar twintigste ging de digitale wereld van het illustreren voor haar open, gelijk was ze super geïnspireerd en wilde ook gaan tekenen op de computer. Floortje kocht een tablet en ging gelijk oefenen. Het is best lastig! Vele boeken en tijdschriften hielpen haar om beter te worden in deze kunstvorm , misschien was het wel een obsessie geworden? Of moést en zou ze beter worden in het maken van digitale kunstwerken?

Met fotograferen begonnen de kriebels om meer creatieve dingen te ondernemen. Het tekenen begon toch weer interessant te worden tijdens haar loopbaan als fotograaf, het is toch anders. Even alle stof van de oude teken tablet en het tekenen kon weer beginnen! Floortje begon deze periode ook met social media, laten zien wat ze in huis had en hoeveel talent ze had. De wereld moest het zien, en terecht! 

Vele vonden haar Instagram en later een YouTube pagina met vele filmpjes, instructies en speed-paints. Inmiddels met een iPad en pencil op zak en een nieuwe tablet werd het digitale illustreren een stuk serieuzer. Zoals bij vele is illustreren en tekenen een groot deel van Floortje’s leven geworden. Ze laat zien wat ze in vele jaren heeft geleerd en legt met alle liefde uit hoe je sommige schilderijen moet maken.

You can draw this too!

Leg je ‘Vandyke Brown’ maar neer want die heb je niet nodig. Het zijn geen schilderijen die Bob Ross maakt. Maar met haar video’s worden dingen een stuk makkelijker dan je zou verwachten, en je hebt helemaal niet zoveel tijd nodig! 

Je hoeft geen extra dure dingen aan te schaffen naast Procreate zelf. Hierover binnenkort een nieuw blog! Procreate beschikt over vele geweldige penselen en mogelijkheden zodat je in principe moeilijke dingen, makkelijk kan maken! Floortje legt je uit hoe en wat je moet gebruiken! Zo wordt tekenen leuk! ☺️ Maar als je wilt kan je ook voor een uitdaging gaan, op Patreon kan men voor een (kleine) vergoeding van alles bekijken. Elke beginner kan hier iets mee in elk geval, zeker als je niet weet waar je mee moet beginnen. Het is natuurlijk niet alles wat Floortje doet,m er wordt ook vertelt wat voor uitrusting ze gebruikt , de computer is nog geen geschiedenis sinds de komst van tablets ;).

Vele tekenaars zijn dolgelukkig met de bijdrage van Art with Flo. En het is een mooie (grote) bijdrage voor de Nederlandse kunst van nu vind ik. Laat ik het zo zeggen : kunst dat écht kunst is en kan zijn. En daarmee bedoel ik geen banaan die aan de muur getapet zit met ductape want dat is gewoon grote onzin.

Afijn ik ratel ratel ratel maar door en wijk af op gegeven moment…Ben je wel nieuwsgierig geworden naar Art with Flo? Dan is de missie geslaagt! Aan de slag met ‘You can draw this’ !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!