Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Soredemo Sekai Wa Utsukushii is een waar sprookjesachtige anime! The World is Still Beautiful in het Engels getiteld is gebaseerd op de lopende Manga. De Anime echter bestaat uit 12 leuke afleveringen!

De serie vestigt zich in het Koninkrijk van de Zon. Een land waar het nooit regent en zoals zijn naam al zegt de zon altijd schijnt.
Maar omdat het nooit regent gaan er een hoop dingen verloren. De koning met de naam Livius komt erachter dat er spreuken en andere rituelen zijn om regen te maken , besluit hij om met 1 van de prinsessen van het Regen gebied te trouwen. Volgens buitenstaanders is Livius een vreselijke tiran. De gekozen prinses om hem te huwen is Nike, ze bereid zich dus voor op het ergste.

Eenmaal aangekomen in het mooie zonnerijk ontmoet Nike koning Livius. Alleen…….is het niet wat ze had verwacht. Livius is namelijk een iet wat stuk kleiner dan Nike….en ook is hij wel érg jong! Nike denkt dat het allemaal een grap is. Maar helaas het is allemaal waar!
De koning waar iedereen van zei dat het een lelijk, gemeen monster was in eigenlijk maar gewoon een jochie..

Andersom verwacht Livius dat zijn aanstaande prinses een gemanierde,mooie en elegante dame is. Nike is echter meer van de simpele dingen en houd niet van al dat prinsessen gedoe.

Ze is niet bang om haar mening te tonen en is vrij onafhankelijk. Ze is ook degene die moet zorgen dat het gaat regenen in het land. Nike kan ook de wind sturen en brengen en kan in iemand geheugen graven naar zijn/haar verleden. Je ziet dat haar weinig tot niet doen, het valt eerder op in de Manga.Naarmate de serie vordert zal je zien dat Nike snel klaar staat voor personen die haar dierbaar zijn.

Livius wil graag dat Nike de regen laat komen, simpelweg omdat hij het zat is om elke dag de zon te moeten zien schijnen….is ie gestoord ofzo? Ik zou daar nóóóóóóóóóóit genoeg van krijgen ?. Hij heeft een vrij kort lontje, raakt snel aangebrand en is snel verlegen (tegenover Nike)
Livius heeft moeite met het vertrouwen van mensen omdat tot nu toe alleen vijanden in zijn omgeving waren. Nike laat dat lang zaam aan (lees heel langzaaaaam aan) veranderen.

Aantal dingen zijn wel verschillende met de manga en de anime , dat vind ik best jammer. Het originele concept is leuker dan wat ze bij de Anime aan simpele dingen verandert hebben. Dat had van mij niet gehoeven..Livius is bijvoorbeeld pas 12 jaar in de originele Manga en 15 jaar in de Anime.
Speciaal voor de anime is er zelfs een heel nieuw einde geschreven. Dat is op zich logisch. De Manga loopt nog volop en heeft op het moment 62 hoofdstukken in het engels.

Het Originele verhaal is getekend en geschreven door Dai Shiina, een auteur met weinig andere titels op de naam heeft staan. Bekendste daarvan is toch Soredemo Sekai Wa Utsukushii.De manga begon in 2009. In 2014 kwam de Anime pas, wat redelijk recent is nog.

Dus zoek je iets leuks, wat niet al te lang duurt qua afleveringen. Een beetje romantiek met flauwe humor en een aparte setting? Dan raad ik Soredemo Sekai Wa UtsuKushii aan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!