Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

De perfecte titel voor deze Anime. Ik kan het echt niet anders noemen. Nodame Contable is een muzikale Anime waar je een hoop kan leren over de klassieke muziek geschiedenis!

Shinichi Chiaki’s droom is niks liever dan de beste dirigent te worden van deze tijd. Hij zet alles op alles om deze droom waar te maken. Daarom is hij de beste van zijn klas op een speciale muziek school. Deze koppige jongeman is een perfectionist, is héél kritisch naar zichzelf én naar andere en is gewoon een onwijze mopperkont en arrogante kwal in mijn ogen. In het vierde jaar op de prestige muziek universiteit van Japan krijgt Shiniki een grote verrassing en twist in zijn leven. Hij krijgt een nieuwe onbekende buur in het appartementencomplex waar Shiniki woont.

EN wat voor een buur…..niemand minder dan Megumi Noda die zichzelf voor onbekende rede liever Nodame noemt. Rare naam vind ik zelf maar past perfect. Tot Shiniki’s grote verbazing is deze….vrouw die het compleet tegenovergestelde is van hem een geniaal pianiste is. Als Nodame de piano aanraakt vloeien de noten uit haar vingers. Shinki snapt in eerste instantie niet hoe dat kan maar komt er al gauw achter dat ze simpel weg geen muzieknoten kan lezen.


Wat ik van de tekeningen/animatie moet vinden weet ik niet. Laat ik het zo zeggen dat ik mooiere Manga’s en Animes heb gezien. Het is wel een unieke stijl en je kan het makkelijk herkennen. De auteur van deze serie is Tomoko Ninomiya, dit is haar bekendste Anime/Manga.

Je kunt veel klassieke stukken van ons werelddeel vast wel herkennen! Stukken van o.a. Mozart, Bach , Chopin en vele andere beroemde componisten komen voor in deze Anime.

Van de manga zijn totaal 24 delen gemaakt. 23 Met het oorspronkelijke verhaal en 1 met een speciale spin-off met de twee hoofdpersonen. In Korea is ook een live-action drama gemaakt van Nodame Cantabile. Daar heet bij Cantabile Tomorrow…geen idee waarom dat verandert is. In japan heeft de live-action gewoon dezelfde titel.

Laat je niet afschrikken door de animatie/tekeningen. Nodame Cantabile is leuk, vrolijk , een beetje erg raar door bepaalde personages en vooral muziekaal!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!