Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Vaak heb je van die typische Animes die zo uniek zijn dat ze de zelfde in hun soort zijn. Azumanga Daioh is er daar….geen van.

Verwacht niet teveel

Het is de zoveelste school-life Manga/anime met een groep meiden in de hoofdrol. De naamloze school waar het zich afspeelt is zoals elke andere Japanse middelbare school. Het enige typerende aan Azumanga daioh is het lolbroeken level iéts hoger is dan het normale.

We volgen leerlingen Koyomo (Yomi) , Tomo, Chiyo, Sakaki, Kagura en Kaorin.Allemaal 1 voor 1 anders. We volgen ook de lerares Yukari, die niet alles op een rijtje heeft vind ik.Chiyo is de kleinste en jongste, een genie voor haar leeftijd. Vele behandelen haar ook als een klein kind en vele hebben over duidelijk jaloezie.

Het enige wat vermakelijk is zijn de flauwe humor. Weinig bijzondere dingen zijn er aan de hand en dat blijft ook zo. Dat vond ik op zich jammer. Het is wel een van de weinige animes waar geen romance voorkomt en de interactie alleen tussen vrouwen is.

Ondanks alles is Azumanga Daioh ontzettend goed ontvangen zowel binnen en buiten Japan. Gelukkig duurt 1 filmpje 6 minuten en dat is láng genoeg! Manga en Anime zijn nagenoeg hetzelfde. Alleen sommige grappen gingen niet in de Anime en die werden uiteindelijk maar vervangen voor nieuwe of helemaal weggelaten.

De tekenstijl is vrij simpel. Niet al te gedetailleerd als sommige. Simpel past bij deze serie perfect vind ik. Sommige dingen moet je niet al te moeilijk maken!

Je moet er ook maar niet téveel over nadenken bij het kijken van deze anime. Het is ook niet nodig, er valt niks niet te snappen! Wel zullen sommige momenten je een facepalm moment hebben. En misschien is dat wel de hele serie door, kan ook :P.

Kijk zelf en oordeel xD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!