Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Soms is het best lastig om weer een Anime te bedenken die al wat ouder is. Zeker als je heel wat Animes hebt gehad. Ineens wist ik dat ik deze niét mocht overslaan!

Cardcaptor Sakura natuurlijk! Gemaakt en bedacht door de groep CLAMP. Zij bedachten vele geniale verhalen zoals Chobits en Tsubasa Chronicle. Opgericht en begonnen in 1989 met twaalf leden begon CLAMP zijn avontuur in de manga business. In 1990 verlieten al vijf mensen de groep en later nog aardig wat. Nu is CLAMP nog maar met vier leden. Zij brengen vaak avontuurlijke en komedie achtige manga’s uit en ze zijn de moeite waard om te lezen!

Cardcaptor Sakura is een adaption uit 1996. Sakura Kinomoto is de heldin die op een mooie dag een raar en mysterieus boek vind in de kelder van haar huis. Dat boek, bezit magische kaarten met speciale krachten. En ze leven ook nog soort van! Sakura laat ze namelijk ontsnappen….niet bewust natuurlijk :). Het boek bezit nog meer, een bewaker. Die wordt door dit ongelukje wakker. Hij lijkt op een teddybeer met vleugels , knuffel gehalte! Omdat Sakura degene is die de kaarten heeft laten weglopen, wijst de beer haar aan als Cardcaptor, zij/hij die de kaarten weer mag gaan zoeken. Als ze een kaart vind moet ze hem vangen en weer terug stoppen in het boek. Het leven van Sakura verandert ineens in een magisch avontuur!


De meeste personages zijn exact hetzelfde als uit Tsubasa Chronicle alleen een tikkie jonger. Syaoran

duikt later ook op in het verhaal en vele termen zijn ook hetzelfde of afgeleid uit deze manga.

De Anime is vertraagt opgenomen (qua verhaal niet qua snelheid) zodat men alles beter begreep en omdat de Anime niet sneller liep dan de manga.

Het is even geweest dat deze Anime in Nederland uitgezonden werd. Niet lang maar eventjes maar. Het werd op Yorin uitgezonden met nederlandse casting. Niet alles is uitgezonden , maar dat is weinig nieuws hier :(.

Cardcaptor Sakura werd in Amerika Cardcaptors genoemd. Alle personages kregen een westerse naam. Het begin werd verder gespoeld naar aflevering 7 wat nergens op slaat vind ik. Uiteraard werden sommige scenes geschrapt en eruit geknipt. De dialogen werden anders en ook de soundtracks. Syaoran kreeg meer de rol van Sakura als ‘Cardcaptor’ omdat vrouwen toch ‘nutteloos’ zijn. Dus zijn er van de 70 afleveringen die in totaal zijn gemaakt maar 40 overgebleven, té idioot voor woorden! Ook personages werden er gewoon uitgeschreven. Goed bezig maar niet heus!

En daarom is het ook geen wonder dat iedereen de originele Japanse versie keek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!