Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Nana was de allereerste Manga die ik ooit heb gekocht. Ik was op zoek naar een gewoon strip boek om mijn collectie op te vullen en ineens lag hij daar ; een dubbel pack van de Manga met deel 1 & 2. En nog wel voor een prikkie! Gelijk meegenomen samen met waar ik eigenlijk voor kwam.

Nana is een hedendaagse manga die 2 beginnen kent. Namelijk het begin van Nana Komatsu maar ook het begin van Nana Osaki! Nu weet je ook gelijk waarom de Manga ‘Nana’ heet!

Nana Komatsu

We beginnen met Nana Komatsu, een typische tiener die een relatie met een getrouwde man heeft. Als hij met haar breekt omdat hij naar de grote stad verhuisd voor zijn werk is Nana helemaal overstuur. Zo overstuur dat ze uithuilt bij haar beste vriendin Junko, die het allemaal maar niks vond. Een nieuwe school,nieuwe look en nieuwe frisse start gaat Nana op zoek naar een nieuw vriendje. Ook dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot! Als Nana dan haar ware liefde (van het moment) ontmoet en hij gaat studeren in Tokyo, gaat Nana hem achterna. Deze Nana is naive, een echte jongens freak, druk, onzeker en dol op schattige dingen!

Nana Osaki

Aan de andere kant van het land woont Nana Osaki. Ze is samen met haar beste
vrienden de bekendste band van de stad waarvan Nana de lead zinger is.
Ze woont samen met haar vriend Ren in een oud pakhuis.
Als hij ineens onverwachts een twist in zijn carrière maakt verhuist hij naar de hoofd stad om voor een nog bekendere band te spelen. Nana laat het niet hierbij zitten en koopt een enkeltje naar Tokyo. Deze stoere meid is dol op zwarte kleding, spikes, rock muziek , sigaretten en alcohol.

Beide Nana’s ontmoeten elkaar in de zelfde trein naar Tokyo.Hier is waar het nieuwe leven van de meisjes pas echt begint!

Door de vele avonturen en dingen die in het echte leven ook herkent zullen worden maakt deze manga heel leuk. Ook vele personages die stuk voor stuk uniek zijn voor de Nana’s zijn leuk en minder leuk net als in het echte leven. Deze manga is helaas niet voor de hele jonge lezers de ideale manga. Maar voor wat oudere een hele gave!
Helaas echter wordt deze Manga al een tijd niet meer geupdate.

Getagged

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!