Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Het zijn er heel veel…veel te veel. Maar ik vind er zovéél leuk! Heerlijk lezen met een hapje en drankje :3
Ik heb er een paar uitgezocht, deze vallen allemaal in Shoujo of het Josei genre met als subgenre romance , komedie en wat extra’s!

Heb jij een favoriet? Laat het me weten! 😉

 

Nana is 1 van de populairste romances in de Josei/Shoujo genre.

Nana Komatsu, een typische tiener die een relatie met een getrouwde man heeft. Als hij met haar breekt omdat hij naar de grote stad verhuisd voor zijn werk is Nana helemaal overstuur. Als ze een nieuw vriendje in Tokyo heeft gaat ze hem later achterna. In de trein ontmoet ze Nana Osaki,Ze was samen met haar beste vrienden de bekendste band van de stad waarvan Nana de lead zinger is. Haar vriend ging ook naar Tokyo maar zij gaat erheen om zichzelf bekend te maken en voor de muziek. Twee hele verschillende types met dezelfde naam….Hier begint hun avontuur!

 

 

 

Soredemo Sekai Wa Utsukushii/ the World is beautiful is een stuk romantischer als de vorige…tenminste als je wat verder bent in het verhaal. Deze manga loopt nog volop en is inmens populair bij het jonge volk.
De manga vestigt zich in het rijk van de Zon.
Maar omdat het nooit regent gaan er een hoop dingen verloren. Als de koning met de naam Livius komt erachter dat er spreuken en andere rituelen zijn om regen te maken , besluit hij om met 1 van de prinsessen van het Regen gebied te trouwen. De gekozen prinses om hem te huwen is Nike, maar als zij de koning ontmoet staat ze voor een grote verrassing.
En wij ook! ;).

 

 

 

 


Kaichou wa Maid-sama
is de leukste romantische komedie die ik ken.
Seika Hoge school, wat eerst een hoge school was alleen voor jongens. Sinds kort worden er ook meisjes toegelaten. En toch zijn ze sterk in de minderheid. Als het aan Misaki Ayuzawa ligt komt daar snel verandering in. Door de titel van school-president te bemachtigen zal niemand haar tegenspreken, zelfs leraren niet. Misaki krijgt hierdoor de reputatie van bazige jongens-hater. Ze houd echter voor iedereen een geheim verborgen. Om haar familie te steunen heeft ze een part-time baan als maid in een café. Maar er komen onverwachte wendingen en verrassing op haar pad!

 

 

 

 

 

 


Lovely Complex
is een mix van mega humor en romance. Risa is voor een meisje erg groot en Atsushi is erg mini voor een jongen van 16. Beste vrienden dus! Die 2 zijn echt niet goed wijs.
Wat deze manga typeert zijn de hoofd personages en hun band met elkaar. Ze zijn de aller beste vrienden maar toch iets meer dan dat. Ze maken grappen over hun lengtes (die beter andersom had kunnen zijn ! ) en doen de gekste dingen. Maar hebben Risa en Atsushi wel door dat hun beter iets verder gaan dan alleen vriendschap?
Dat is dé grote vraag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!