Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Super- super – super biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig! Was een hele populaire serie in Nederland. Ai to Yūki no Piggu Gāru Tonde Būrin zoals het origineel heet onthoud natuurlijk niemand. Wij zeggen gewoon Super Big!

In 1994 is het dan zover! Toen kwam deze Anime samen met de drie-delige manga voor het eerst uit in Japan. De Engelse versie kwam ondertiteld op de Nederlandse tv in 1998. Daarna bleef het er niet bij. Met een volledige Nederlandse casting kwam de serie terug op de tv in 2003, beide op Fox Kids. Totaal zijn er 51 afleveringen gemaakt.

Tessa Carlen (Karin Kokubu in het Japans) is een gewone 13-jarige tiener met zo haar eigen problemen.
Als ze een mini biggetje ontmoet geeft hij haar de kracht om in een vliegende big te veranderen. Niet het meest schattige dier dat je je kan bedenken maar het heeft toch z’n charmes. Hier is Tessa ook alles behalve blij mee, liever had ze in een leuk magisch meisje verandert met een fancy outfit! Maar helaas. Ze moet op zoek gaan naar zoveel parels die ze verdient met goeie daden. Mocht ze haar krachten misbruiken dan verliest ze ze ook weer. In totaal zijn er  108 parels te verzamelen voor Tessa, een hele klus! Zeker als ze zich nog wel eens misdraagt. Met al deze parels kan ze de magische planeet Oinko (hoe kan het ook anders) redden, die planeet ziet eruit als een appeltje..
Het kleine biggetje gaat waar Tessa gaat en heeft de naam Iggy Big. Naast het kleine gele biggetje komen er natuurlijk meer varkentjes in de serie voor.

Super Big werd bekend in veel verschillende landen en kreeg ook allemaal verschillende titels.Super Big en Super Boink blijven het meest voorkomende. Tonde Burin was de titel van deze anime in Amerika.
Ik vond dit een hele unieke serie! Vooral omdat je aan schattig niet snel denkt aan biggetjes..aan de andere kant, waarom ook niet? Ze zijn super snoezig en knuffelig , geef toe! En meeste houden ook nog eens van roze? Ik niet…xD. Maar omdat dit niet het meest voor de hand liggende dier is waar je aan zou denken maakt deze Magical Girl Anime een nieuwe twist in de genre van heldinnen!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!