Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Over deze manga is mijn mening heel afwisselend. Aan de ene kant is het apart, leuk en snoezig, maar aan de andere kant kan het hier en daar vervelend zijn. Lees verder over wat ik vond van de shoujo manga Crayon Days: Daikirai na Aitsu.

 

Shima Ichinise gaat naar een nieuwe school. Het is geen gewone school, maar een art school! Shima’s passie voor tekenen en schilderen is niemand ontgaan, maar wat is haar talent nou echt? Hoe kan ze haar kunst laten spreken? Ze moet laten zien wie ze is, maar zo simpel is dat toch ook weer niet.

Op de campus ontmoet Shima veel nieuwe mensen, waaronder twee meiden waarvan wordt gedacht dat ze een jongen is…tenminste…wel door mij ^^’. Dan is er nog Saji Akatsuki, een populaire, talentvolle jongen die enorm goed kan schilderen.

Shima is altijd samen met een ontzettend schattig klein vogeltje met een sjaaltje om. Het krijg later een eigen vriendje (zo schattig! >\\\<). Als hoofdpersonage vind ik Shima wel verwarrend. Doordat ze zelf niet weet wat ze eigenlijk wilt, wordt je als lezer continu met vraagtekens opgescheept. Helaas krijg je soms zelfs geen duidelijk antwoord.

Het einde vond ik afgekapt en best raar… erg jammer, want het is verder wel een leuke manga. Ondanks dat teleurstellende einde, is deze manga wel de moeite waard om te lezen. Het is met 27 chapters niet heel erg lang. Crayon Days is mooi en duidelijk getekend, de personages zijn interessant en de setting is sfeervol.

Crayon Days: Daikirai na Aitsu is een speciaal leuk voor (hobby)tekenaars zoals ik!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!