Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Deze week ben ik weer terug met een nieuwe Gouwe Ouwe Anime! Mushrambo is de originele titel. In Nederland en omringende landen werd de titel verandert in Shinzo.


Hoe Shinzo afloopt is nooit bekend geworden. In 2000 kwamen we jammer genoeg hier in Nederland niet verder dan het uitzenden van de helft. Het totale aantal afleveringen die gemaakt zijn telt 32 . Ze hadden dus makkelijk alles kunnen uitzenden! Natuurlijk kan je hem wel ergens kijken op internet, want wat kan tegenwoordig niet? De manga bestond slechts uit 2 volumes, niet heel veel maar een anime is altijd langer dan zijn variant op papier.


De mensheid is bijna volledig uitgestorven door een mysterieus en dodelijk virus. Hierdoor is een nieuw hybride ras ontstaan dat de wereld is gaan bewonen. De mensen lieten gevaarlijke robots achter die nu in oorlog zijn met het hybride ras. De aarde werd vernoemd naar zijn nieuwe bewoners : Enterra (Terra betekent ook aarde). Een wetenschapper voelde de bui hangen en heeft zijn dochter in slaap gebracht om over haar weer te laten ontwaken 50 jaar later. Dat ging echter mis (anders hebben ze geen verhaal ?) en ontwaakt ze niet 50 jaar later maar 500 jaar. Haar missie is om te gaan zoeken naar Shinzo, het laatste bolwerk van de mens. Yakumo wordt gevonden door 3 Enterra’s, zij vormen haar schild tot ze aankomen in Shinzo. Yakumo beschikt over mysterieuze krachten die naar mate de serie vordert ook naar boven komen.

De eerste is Mushra , een knulletje met paarsig haar en de hoofd held van dit verhaal. Hij is erg koppig en naive. Maar draait zijn hand er niet voor over om Yakumo te helpen. Hij bezit de kracht van vuur en gebruikt een speer als wapen. Enterrans zijn in staat om te transformeren in een hybride vorm of een sterkere versie van zichzelf. De tweede is Sago, bekend om zijn water krachten en bekende blauwe helmpje. Hij is de slimste van alledrie en wat voorzichtiger. Wel is hij de enige die zijn krachten buiten zijn hybride vorm kan gebruiken. De laatste is Sago, een katachtige Enterran. Hij heeft altijd honger en kan goed koken. Zijn krachten zijn het element aarde. Hij kan absoluut niet kaartlezen en en stuurt vaak de bende verkeerd. Tja een TomTom aanschaffen?

Shinzo is opgesplitst in 2 seizoenen. Het totale aantal afleveringen zijn er alsnog maar 32. Het eerste seizoen met Yakumo gaan tot 21. Daarna neemt een andere vrouwelijke hoofdpersoon haar plaats in tot de laatste aflevering.

Deze serie is losjes gebaseerd op een Chinees verhaal genaamd “Journey to the west” alleen is de setting verandert in een futuristisch landschap en speelt het veel verder af in de toekomst.Alle personages in Shinzo zijn afgeleid van hun originele variant in Journey of the West. Dit verhaal ging ook over een jonge vrouw die moest voorkomen dat de mensheid zou uitsterven. O.A. Dragon ball is ook gebaseerd op dit prachtige verhaal!

Omdat deze Anime niet heel erg bekend is geworden, was een ramp om foto’s te vinden :\. Typ je een Anime in, krijg je Titans ,Pokémon of zelfs een gare Anime die er in de verste vette niet op lijkt….jammer. Shinzo had veel meer aandacht verdient vind ik, maar helaas kreeg het geen grote fanbase.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!