Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Aan de buis geplakt zat ik als het kwam. En altijd lag ik weer in een duik. Ik heb natuurlijk over iedereen favoriete 5 jarige rotjong : SHINCHAN!
In japan heet het origineel Crayon Shin Chan. Maar gewoon hier in nederland is het Shin Chan. Ondanks dat verschil is allebei net zo gek en grof
Shinchan Nohara is een 5 jarig jochie die in de grote stad woont met zijn vader Harry(Hiroshi in het japans) en moeder Mitsy (Misae). Voor iemand van 5 is hij behoorlijk grof gebekt, heeft een zwak voor het volwassen vrouwelijk schoon waar hij dan ook snel mee flirt. Heeft een aparte manier van humor en grappen uithalen en eet de hele dag door als het kan. Shin is ook liever lui dan moe en ligt hele dagen voor de tv als hij niet buiten is. Ook laat hij graag z’n blote kont aan jan en alle man zien.

Blote billeeeen!

Shinchan heeft veel vrienden op school en erbuiten; Cosmo de slimste van de groep, Mimi het enige meisje, Bo die juist als de domste van de groep overkomt en altijd een snotneus heeft en Max , het verlegen type.

De familie van Shinchan is ook niet echt normaal zou je zeggen. Harry de vader is het meest normaal van alle 4. Hij is ook de verdiener van het gezin. Mitsy is in principe een normale moeder, maar Shin haalt regelmatig het bloed onder haar nagels vandaan en drijft haar tot waanzin en hevige woede aanvallen. Kleine zusje Daisy is net als haar moeder en haar broertje. Op sommige momenten zelfs irritant, valt op veel oudere mannen zoals haar moeder ook doet.

De manga werd origineel door Yoshito Usui gemaakt. Daarvan bezit ik ook een aantal delen Ze zijn nooit in het Nederlands vertaalt dus heb ik ook allemaal Engelse boeken. De manga heeft nooit een einde gehad door de plotselinge dood van de auteur in 2009. Daarmee kwam na 50 delen een einde aan de originele Crayon Shinchan.

In 2003 kwam Shinchan naar Nederland op Fox Kids. Nooit gedacht was dat deze serie zo inmens populair zou worden. En dan vooral bij jongeren en kinderen, maar helaas werd er door verschillende ouders zoveel klachten ingediend bij Fox Kids dat ze de serie van de buis moesten halen.

In 2016 kwam er een crowd funding actie op Facebook. Daarmee willen ze weer dat Shinchan nieuwe afleveringen in het Nederlands wil gaan produceren met de originele cast.  Ik steun uiteraard als grote fan deze geweldige actie. Jammer genoeg is er al een tijd geen update meer geplaatst op de situatie.Gelukkig zijn zo’n beetje álle afleveringen die ooit in het Nederlands gemaakt zijn gewoon op youtube te zien!

 

Bij mij gaat Shinchan standaart mee op vakantie. Ik heb alle Nederlandse afleveringen kunnen downloaden -giechel- want het blijft 1 van de leukste en hilarische series ooit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!