Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Men vroeg altijd aan mij ; “waarom kijk je naar zo’n jongens serie?” Ik zei altijd “waarom niet? als het toch leuk is? En het is normaal getekend.”

Bakuten Shoot Beyblade of gewoon Beyblade kwam in 2000, waarvan de manga al in 1999 verscheen. Omdat het simpele concept van auteur Takao Aoki een succes bleek te zijn werd de Anime pas later gemaakt. Een hoop dingen waren wel anders met de manga en anime, zoals met vele series jammer genoeg.

Het verhaal draait eerst om Tyson Granger (Takao Kinomiya in de originele versie) is een tiner met de liever lui dan moe motto. Daar weten zijn vrienden Max en Kenny alles van. Later ook Ray en Kai. Maar Tyson’s liefde voor zijn favoriete spel merk je aan alles (en kan slecht tegen verliezen). Samen met al zijn vrienden vormt Tyson een team met beybladers , speciale tollen met krachtige effecten. Niks minder is waardig dan de beste van de wereld worden!


Met deze personages zijn 3 animes gemaakt. Beyblade , V-force en G-revolution genaamt. Daarna kwamen vele andere Beyblade series met een zooitje nieuwe teams en personages. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds bezig. De nieuwe personages werden minder verwelkomt door de fanbase dan de gouwe ouwe. Dat is vaak en logisch in mijn ogen. Je raakt gewend aan personages en dan ineens krijg je hele andere, vaak zo anders dat je toch teleurgesteld bent ^^’.

Beyblade werd bij ons eerst op Foxkids uitgezonden, daarna hetzelfde riedeltje op Jetix en later werd de vierde serie op Disney XD uitgezonden en is hij beschikbaar op Netflix. Ik vind na de eerste 3 series alles behoorlijk achterhaald.
Vele merchandise kwam uit Beyblade voort o.a. speelgoed blades en zelfs tolletjes uit de chips zakken! Maar ook videospellen voor de Gameboy (color,advance) ,Gamecube en Playstation en een kaartspel.

 

Aah de goeie ouwe tijd zonder Spongebob.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!