Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Niet zo lang geleden is deze Manga Ao Haru Ride op zijn einde gelopen. De mangaka (manga tekenares) is Sakisaka Io. Ik heb speciaal gewacht tot ik hem in één keer kon uitlezen. Dat was het zeker waard!

60813lKen je die standaard liefdes manga’s? Meisje ontmoet jongen en ze worden verliefd en ze leven nog lang en gelukkig. Niet voor Futaba Yoshioka.

Het tienerleven kan zo lastig zijn….

Het verhaal begint nog voor de middelbare school, op de basisschool. Futaba heeft een ontzettende hekel aan jongens maar 1 jongen kan ze enigszins nog wel verdragen. En dat is Kou Mabuchi,de jongen waar ze al een tijd een oogje op heeft, maar omdat ze een hekel aan jongens heeft, denkt Kou ook dat ze een hekel aan hem heeft. Helaas…

Dan gaat de tijd ineens een sprong vooruit naar het begin van de middelbare school, waar Futaba als een gloed nieuw persoon aan wilt beginnen. In andere woorden, zo ontzettend niet meisjesachtig waar andere meisjes van onderste boven liggen. Ik vind het erg leuk dat ze zo makkelijk is en het niet boeit wat andere van haar denken. Totdat ze Kou op dezelfde school tegen het lijf loopt, uiteraard loopt dan alles weer anders! Een leuke twist waardoor het je (de lezer) niet lukt om beide hoofdpersonen uit je hoofd te zetten. Beide leren veel vrienden kennen en kruisen elkaars pad continu. Het is leuk omdat ze bij elkaar zijn maar toch ook weer helemaal niet.

Het wel-niet sprookje spreid zich uit over 53 leuke hoofdstukken die behalve mooi zijn getekend ook een ontzettend romantisch, grappig en herkenbaar verhaal vormen. Niet voor niks heeft deze geweldige Manga een eigen Anime gekregen.

Ao_Haru_Ride_Characters.png
De volledige cast van de Manga

 

Van maar liefst 12 afleveringen werd de liefde van dit verhaal verspreid! En dat is dik verdient. Wie Ao Haru Ride leest is meteen verkocht. Wat verschillende OVA’s werden ook uitgebracht. En als dat nog niet genoeg is, Ao Haru Ride : Awaken vertelt het verhaal nogmaals. Maar dan door de ogen van Kou en Futaba.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!