Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats


Ik heb nu ook Netflix. Niet dat ik het veel gebruik. Maar ik kan nu wel alle afleveringen van Family Guy inhalen <3. Niet mijn favoriete genre Anime staat erop. Maar deze sprak me op de 1 of andere manier wel aan : Sword Gai.

Titel : Sword Gai (-the animation)
Jaar opname : 2018
Genre(s) : Shounen , Fantasy , Actie en bovennatuurlijk.
Aantal afleveringen : 12

[wp-review id=”4427″]

Sword Gai is een gloedje nieuwe Anime die ook (zoals de meeste anime) gebaseerd is op de Manga Sword Gai. Het vertelt het verhaal over de mensheid die langzamerhand aan het uitsterven is. Nee hier zijn titanen niet de oorzaak. Zeldzame wapens uit de geschiedenis waarvan er vaak maar 1 of 2 van bestaan hebben een bepaalde betekenis. Niet alleen dat, maar deze wapens kunnen met een mens samensmelten als er bepaalde dingen getriggerd worden. Als iemand in de buurt is van het wapen en er gebeurt wat die persoon emotioneel erg raakt , dan zal het wapen ingrijpen en zijn kans pakken. Dit zorgt ervoor dat de persoon met het wapen kan vechten maar ook veel meer kan dan alleen vechten met het wapen. Magische krachten en abnormale brute kracht zal de drager van het wapen onder andere krijgen. Samensmelten met een wapen is zeer gevaarlijk voor een mens. Hoe meer gevechten hij/zij in vergeld zal raken hoe meer het wapen uit eindelijk de ziel en lichaam van deze persoon zal over nemen. Een speciale organisatie gespecialiseerd in het terug dringen van de wapens die zielen overnemen zoekt zoveel mogelijk personen die zo’n wapen in bezit hebben. Om te voorkomen dat deze personen de totale controle verliezen worden ze in slaap gehouden. Om enkel alleen voor bepaalde doeleinden weer ontwaakt te worden.

De eerste aflevering trekt de kijker meteen in een heel spannend verhaal met veel actie en bloederige en dramatische scenes. Maar dat houd snel op. Je gaat van de ene locatie in een oogwenk naar de volgende. Dan ontmoet je eindelijk de hoofdpersoon van dit hele gebeuren. Een emotieloos figuur met geen enkele interesse in iets met een namaak Yato kapsel. Zijn naam is Gai en past in mijn rijtje van meest irritante hoofdpersonen. Samen met Yuki van Vampire Knight en de Engerd van Titan.

Degene die Gai vond als baby bewaakt het behekste zwaard zodat er eventuele dingen voorkomen kunnen worden. Ogata-san is een smit die de oude kunst van het smeden van zwaarden zeer serieus neemt. Gai is zijn leerling om deze traditionele Japanse wijze te leren. Gai ziet zichzelf als een einzelganger terwijl Ogata en zijn dochter Sayaka dat niet zo zien. Toch zondert Gai zichzelf zoveel mogelijk van iedereen af, heel irritant. Doordat hij zo worstelt met het feit om in het duister te blijven te lopen wilt hij ook niet accepteren dat er mensen in zijn omgeving hem willen helpen., want dat kunnen ze toch niet volgens hem. En daarom zou ik dan zo iemand zijn die dan zegt dat je daar maar lekker moet blijven als je toch niks wilt.

Op een dag verliest Gai zijn arm in een gevecht. Ogata maakt van het demonen zwaard dat eigenlijk van Gai is een nieuwe arm. Ook met het besef dat het zwaard hem waarschijnlijk zal overnemen. Met deze rede heeft deze wijze man de prothese gemaakt, zodat Gai kan leren omgaan met zijn duisternis en de controle van het wapen. Twaalf afleveringen later is dat niet nog niet gelukt…het einde van deze serie is zo open dat er wél een tweede seizoen aan moet komen. Die is ook al bevestigt.

Seizoen 2 al onderweg

Ik hoop dat de hoofdpersoon dan wat meer van zichzelf laat zien i.p.v alleen in een hoekje te gaan zitten broeden. Als je je ergens aan wilt ergeren , depressief wilt worden of je ongeduld wilt uiten, dan is dat met deze Anime een makkie. Personages met een minder grote rol zijn namelijk veel interessanter, o.a. omdat je veel meer van ze te weten komt. Je krijgt een kijk in hun verleden of voor er grotere dingen gebeuren die ze maken tot wat ze nu zijn. Van de hoofdpersoon weet je nauwelijks iets maar eigenlijk gewoon niks en dat is zeer irritant.

In deze Anime krijg je ook te maken met onwijs veel vragen ; waarom zijn wapens bezeten? En waarom zoeken ze slachtoffers? Je kan ze toch gewoon lozen dan lijkt me?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat deze Anime verder gaat brengen. Misschien toch een plot twist, dat hoop ik tenminste anders kabbelt het verder door met continu dezelfde dingen. Geloof me, dan ben je dit ook snel zat. Er moet iets plotseling of ondenkbaar gebeuren. Ik denk alleen niet dat ik teveel moet verwachten hiervan…

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!