Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Ik begin me af te vragen of het wel een goed idee om een review te schrijven over deze serie…Ik weet nu al dat ik er achteraf heel erg spijt van ga krijgen ^__^’ . Laten we beginnen met……trom geroffel aub… GINTAMA!

 

De meest….DEBIELE, idiote(!) , achterlijke, rare, grappige …….eh woorden schieten tekort over wat ik vind van deze Anime….>_<.

Laten we een heel stuk terug gaan in de tijd…ongeveer rond 1800-1900, de wel bekende Edo periode van Japan.

Daar komen we onze held Sakata Gintoki tegen…
Een sterke samurai die ook wel de meest idiote persoon in de geschiedenis der Anime kan worden genoemd. Gintoki is een freelancer die liever lui is dan moe, verslaafd is aan aardbeien melk en Shounen Jump, een huur achterstand van hier tot de noordpool heeft,altijd in zijn neus peutert en gilt als een meisje. 90% van zijn tijd is hij alleen maar bezig met luieren en andere irriteren maar heeft ook een iéts serieuzere kant. Hij laat bijvoorbeeld nooit z’n vrienden in de steek.

Hij huurt de bovenverdieping van Otose, die beneden een kroeg runt. Op die bovenverdieping woont hij met Shinpachi Shimura; de over dramatische tiener nog in de leer als samurai en met Kagura; een gigantisch sterk meisje die je liever niet tegenkomt.
Samen met deze 2 personen runt Gintoki zijn ‘Odd job Gin’ bedrijfje. De stad waar de 3 wonen word geteisterd door buitenaardse wezens en dreigen alle oude japanse tradities uit te laten sterven. Ondanks dat het 1800-1900 is in deze serie zijn moderne technieken geen gebrek. Gintoki bezit gewoon een tv en andere elektronica. Buiten zijn huis staat zelfs een frisdrank automaat en auto’s en vliegtuigen bestaan ook gewoon.

 

Gintoki en zijn vrienden krijgen regelmatig te maken met buitenaardse wezens en met de lokale politie: de  Shinsengumi. Ook de lokale politie zijn gevallen apart. Ze worden geleid door de gestoorde Kondo Isao die ook wel Gorilla wordt genoemd door zijn gedrag en uiterlijk. Onder zijn leiding is ‘demon-commandant’ Hijikata Toushirou de mayonaise freak en Okita Sougo die Hijikata niet echt mag en Yamazaki, een soort spion die een badminton racket als wapen gebruikt.

Naast deze 3 nerds hebben we ook Katsura! Die altijd iedereen moet laten weten dat hij Katsura heet. Hij is een goeie oude vriend van Gintoki en netzoals de rest ook ontzettend maf. Samen met zijn iet wat aparte side-kick Elizabeth is hij op de vlucht voor zo’n beetje iedereen. Elizabeth, een soort van pinguin…met harige benen is altijd te vinden rond Katsura. Ze spreekt nooit maar altijd met tekst bordjes als ze iets wilt weten of zeggen.

Gintama gaat grotendeels nergens over.

Wat al deze personages uitvreten en doen wil je eigenlijk niet weten. Soms is het verhaal erg ver te zoeken , sterker nog hij is er niet eens. Meestal gaat het in Gintama gewoon helemaal nérgens over wat deze serie juist zo leuk maakt. Heel veel simpele dingen zullen je non-stop aan het lachen maken en onderbroeken lol nemen ze héél letterlijk. De stemmen en dan vooral de stem van Gintoki zijn werkelijk geniaal, Sugita Tomokazu heeft zich vast kunnen uitleven en het zal ook niet makkelijk geweest zijn ^^’. De humor gaat altijd net een beetje verder maar gaat nooit té ver!

Je moet deze serie beslist niet kijken als je een rustige tijd wilt. De personages stuiteren over je beeldscherm met de meest rare dingen. Maar als je eens flink wilt lachen en zo’n beetje over tegen kan moet je Gintama echt kijken! Het is desnoods ook Yasumi’s schuld dat ik ben gaan kijken x’D.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!