Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Manga’s die online geupdate worden worden net als Animes geupdate door fansubs. Deze groepen worden niet betaald door een bedrijf om dit te doen. Maar het gaat gestaag met de Manga updates jammer genoeg.

Er zijn ontelbaar veel Manga’s , Mahnua’s en Manhna’s. Die hebben allemaal een vertaling nodig omdat lang niet iedereen de moeder taal van deze verhalen spreekt. Voor Manga’s zijn Japanse vertalers nodig, voor Mahnua’s Chinese en voor Manhna’s Koreaanse. Die zullen niet makkelijk te vinden zijn. Het zijn niet de meest makkelijke talen ^^’. Dat niet alleen. Maar de vertaalgroepen hebben ook nog een cleaner die de bladzijdes weer netjes maakt, mensen die alles op fouten controleert zogenaamde typesetters en pro-readers die ook alles nog controleren voor ze het online zetten. Het is veel werk en ik denk dat er veel te weinig vertalers zijn. Zeker omdat groepen zich focussen op bepaalde genres die ze aan spreken.

Zo zijn er wel genoeg Yaoi/Yuri vertalers. Deze genres worden nog volop ge-update samen met webtoons. Webtoons worden meestal door de auteur zelf automatisch in het Engels gedaan, maar bijna alle webtoons zijn Koreaans. Die comics worden weer wel door fan vertalers gedaan. Jammer genoeg is er een groot gebrek aan fansubs voor de Shoujo en Shounen manga’s. Die heeft wel de allergrootste groep met lezers. Hiervan is het gebrek enorm dat het soms maanden duurt voor je een nieuw hoofdstuk kan verwachten.

Met onwijs veel manga’s krijg je het einde nooit te lezen. Super zonde! Zelfs een hoop komen niet verder dan de helft :(. Dat zijn juist de manga’s waar ik al weken/maanden op wacht. Dit is ook de reden dat er minder blogs op de site komen. Als er geen updates zijn vallen er weinig reviews te maken. Ik probeer nu wel om van ongoing manga’s previews te maken maar alsnog geen updates. Dan heeft het ook geen om er iets over te schrijven als je toch niet weet of je het einde wel ooit te lezen krijgt.

Met hele populaire Manga’s hoef je je daar geen zorgen over te maken! Die worden altijd ge-update. Dus als je Manga’s waarvan er meestal al Animes van gemaakt zijn wilt lezen dan kan dat gewoon. Veel daarvan is ook nog steeds lopend maar daar hoef je geen eeuwen voor te wachten voor een nieuw hoofdstuk. Het is alsnog zonde want er zijn zóveel leuke manga’s die ook de moeite waard zijn om te lezen!

Zoek je complete of lange manga’s?

Die zijn er gelukkig ook genoeg! Ik probeer altijd zoveel mogelijk manga’s onder hoede te nemen. Maar wel manga’s die in mijn genres of vlakbij dat straatje staan. Als je Horror manga’s of yaoi/yuri genres zoekt ben je hier verkeerd xD. Knight Fantastic Night is een onwijs leuke Mahnua van Vivibear. Het vertelt het verhaal van koning Arthur maar met een flinke twist. Vorige week kwam het einde en laatste hoofdstuk online! Zo is Nisekoi ook de moeite waard om te lezen! Ik moet ook nog aan beginnen maar ik lees nu nog veel te veel! Zoek je iets anders? Meer actie? Naruto misschien wat voor je? Of Air Gear? Je kan ook op ideeën komen door mijn lijst door te spitten op Myanimelist! Mijn lees app houd nauwkeurig in de gaten wat er ge-update wordt.
Hopelijk kan ik snel weer een leuk blog maken over een Manga!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!