Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Weer een Anime dat origineel een spel blijkt te zijn. Van dezelfde makers als Hakuouki, Gakuen Hetalia, Amnesia en vele andere bekende titels. De bekende tekenstijl van Idea Factory was eigenlijk gelijk te herkennen voor mij. Ik heb het deze keer over Norn9 : Norn+Nonet.
Yasumi heeft haar mening al geschreven voor deze serie. Lees haar review hier.
Een Reverse Harem sprookje dat zich zowel in het verleden als het heden af speelt. Deze serie is nog heel recent en werd uitgezonden in de winter van 2016.
Als je coole heldinnen zoekt, kan je deze serie echter overslaan maar als je coole en knappe helden zoekt kan je deze gerust opzetten ?.
Het verhaal begint zoals bijna elke Anime op aarde. Maar dat verandert eigenlijk als onze heldin wordt meegenomen door een knappe kerel naar een groot ruimteschip. Je kan schip vergelijken met een rustig vredig dorpje. Omdat de heroine geen naam heeft door geheugenverlies ben ik haar gewoon maar ‘Dinges’ gaan noemen. Gelukkig hebben alle andere personages wel gewoon een naam. Ze blijkt net als alle andere inwoners van het schip een speciale kracht te hebben. Elk persoon beschikt over een ander soort kracht. Dingen die vrij logisch zijn maar sommige…..wat minder.

Altijd weer hetzelfde liedje…

De gehele bemanning van de Norn9 bestaat uit 3 vrouwen en 9 mannen.De Anime richt zich vooral op ‘Dinges’ die de naam Koharu krijgt en Kakeru Yuiga. Koharu kan in mijn ogen totaal niks, zoekt alleen maar al het gevaar op zodat ze weer eens gered kan worden door Kakeru. ze loopt als een hondje achter hem aan, is onwijs klungelig en niet echt een helder licht. Ik snap dus totaal niet dat Kakeru er niet debiel van werd. Ik had allang van het schip gesprongen.? Maar hij heeft gelukkig iets wat meer hersens. Maar dat men dit een sterke vrouwelijke hoofdpersoon vind? Kan ik echt niet bij..
Gelukkig hoef je weinig over Koharu te weten. Maar Kakeru verbergt naarmate je verder kijkt wat meer.Dat maakt hem veel interessanter, ook duurt het aardig lang voor je iets erover hoort.

Het vredige dorpje op het schip wordt na een paar afleveringen aangevallen. Dan begint de serie pas echt voor mij. Omdat er in het begin veel uitleg en introducties zijn gebeurt er vrij weinig. Ook kom je weinig te weten over de inwoners. Wat eigenlijk best jammer is, sommige lijken namelijk best interessant.
Het verhaal zelf is op zich best geestig en ook niet slecht. Als je de hoofdpersoon weg denkt en wat andere onnodige elementen. Jammer ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!