Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Ontstaan uit de Manga Noragami van Adachitoka is deze Anime is een onwijs groot succes geworden over de hele wereld. En dat is niet zo vreemd, want het verhaal zal je hart snel veroveren!

Noragami vertelt het verhaal over Yato, een wat aparte god die ervan droomt ooit zijn eigen tempel te hebben. Maar daarvoor moet hij uiteraard wel iets doen! Daarom verzamelt hij geld in met z’n ‘delivery god service’ om de wensen van mensen te vervullen.

God in een trainingspak

Op een dag als Yato wordt gered van een auto ongeluk door middelbare scholier Iki Hiyori, verandert zijn hele wereldje….en dat van Hiyori. Ondanks de klap die Hiyori kreeg in plaats van Yato overleefd ze op miraculeuze wijze. Op random momenten zal haar lichaam in slaap vallen en gaat haar ziel op pad. Boos eist Hiyori dat Yato haar weer normaal maakt, maar omdat ze soort van half-dood is gaat dat niet. Yato moet eerst een nieuw wapen hebben. Dan maar mee zoeken naar een nieuw wapen-maatje gaat Hiyori mee op pad met de mafketel god.

Hiyori is de enige die Yato kan zien. Hij valt zo min mogelijk op tussen de normale bevolking. En tja, hij ziet er ook niet echt uit als een god. Ik bedoel maar welke god draagt er nou een trainingspak? Maar zijn mooie lichtblauwe ogen deed mij doen smelten ☺.

Maar goed , Yato en Hiyori vinden uiteindelijk Yukine, een jongen die op 14 jarige leeftijd stierf. Hij wordt Yato’s nieuwe wapen en geeft Yukine een nieuwe naam ; ‘Sekki’ . Nu compleet gaat Yato met z’n twee nieuwe maatjes vele avonturen en problemen tegemoet.

Omdat Hiyori (op Yuki na) de enige is die Yato kan zien ,kan hij doen en laten wat hij wilt. Dat levert ook de meest rare en debiele situaties op. En dat maakt Yato ook nog eens de koning van de idiote blikken. En misschien ook de koning van de rare dingen en locaties.

Twee geniale acteurs in één serie

Yato is niet de enige god die in de stad rondloopt. Hoe verder de serie vordert , hoe meer goden en ‘wapens’ je zal tegenkomen. Én je zal ook wat bekende stemmen horen! Yato is namelijk ingesproken door het genie Hiroshi Kamiya, die ook Izaya Orihara van Durarara!! en Levi van Shingeki no Kyojin(Attack on Titan).

Maar niet alleen Yato heeft een beroemde stem, zo zal je Hiyori’s stem ook herkennen als je Ao Haru Ride hebt gezien. Van Durarara!! én van Titan zit er nog een bekende stem acteur in Noragami! Die 2 geweldige stemacteurs zijn eigenlijk bijna altijd wel samen te horen in dezelfde Animes. Dat maakt het niet alleen lollig maar ook leuk!

Omdat het eerste deel van Noragami zo’n succes werd. Was uiteraard een 2de seizoen onmisbaar. Noragami Aragato kwam uit een jaar later in 2015. Maar die moet ik nog kijken dus ik kan er weinig over kwijt ?.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!