Voor die tijd de meest debiele Anime die uitkwam. Nu is dat samen met Gintama het meest debiele.
Osomatsu-Kun zag het levenslicht in 1966. Toen werd het nog in zwart/wit op de televisie uitgezonden! We volgen de zes identieke Matsuno broers. Je kan ze eigenlijk onmogelijk uit elkaar houden!
Het enige wat helpt daarbij is goed luisteren naar de stemmen..en wellicht helpt dit om ze uit elkaar te houden want je hebt :
Osomatsu Matsuno is de oudste van de zes en de ‘leider’ van het clubje. Hij is het beste met zijn vuisten. Best een egoist en kan aardig kinderachtig doen. Hij draagt vaak rode kleding. Karamatsu Matsuno is broer nummer 2 en een echte rokkenjager. Zijn broers vinden het leuk om hem voor gek te zetten. Hij draagt vaak blauwe kleding.
Choromatsu Matsuno draagt weer groen. Hij wordt ingesproken door Hiroshi Kamiya. Hij is wat meer verlegen en heeft niet graag contact met meisjes. Wel deelt hij graag zijn mening in het bijzijn van zijn broers. Ichimatsu Matsuno ziet er altijd moe uit en heeft vaak een depressieve uitdrukking. Hij is dol op de katten in de buurt en brengt graag tijd met ze door (yay!) Ichimatsu draagt graag paarse kleding. Jyushimatsu Matsuno wordt ingesproken door Daisuke Ono. Hij stuitert over het beeldscherm en speelt erg graag basketball. Hij is het meest hyperactief van alle zes en draagt altijd gele kleding. En last but not least Todomatsu Matsuno die de jongste is. Hij is vrij makkelijk in de omgang en heeft soms twee gezichten. Soms schaamt hij zich best wel voor zijn broers en houd zijn privé leven liever geheim voor de buiten wereld. Hij draagt altijd roze sweaters.
Onderbroekenlol voor de jaren 60.
In 1966 begon hun avontuur over de meest rare dingen; alledaagse dingen die je herkent, grappige dingen, ruzies tussen broers maar vooral een hoop gedol. Een nieuwe versie van de zes broers kwam in 1988, met 2 broers wat meer in de spotlight en de rest meer op de achtergrond. Des al niet te min werd het toch immens populair. De manga werd gemaakt door Fujio Akatsuka waarvan deze titel de bekendste is. De manga begon al in 1962 en liep tot 1969.
In 2015 kwam het volgende vervolg en kreeg de titel Osomatsu-San i.p.v. Osomatsu-Kun. Deze werd gemaakt voor Fujio Akatsuka’s tachtigste verjaardag. Jammer genoeg heeft Akatsuka deze leeftijd nooit gehaald. Hij stierf in 2008 op 72-jarige leeftijd aan een longontsteking.
In het vervolg zijn alle broers flink wat ouders dan in het origineel en hebben wat meer een eigen karakter. Toch zijn ze nog steeds liever lui dan moe. In onze ogen zien ze er nog steeds allemaal hetzelfde uit :P. Vele bekende sketches zijn te vinden in de Anime. Osomatsu-san kreeg ook als enige ook een Engelse versie.