Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Het hamstertje dat je hart sneller liet kloppen. Samen met al zijn knagende vrienden ging hij op de leukste avonturen!

 

Ik heb het natuurlijk over Hamtaro! Het oranje met witte hamstertje dat elke hamster van de buurt meeneemt naar het ‘Ham-Hams’ club huis van Boss.

Hamtaro verhuisd samen met zijn baasje Laura Haruna (Hiroko in originele versie). Hij kent nog niemand in zijn nieuwe buurt en besluit op pad te gaan. Hij ontmoet als eerste Oxnard, de grijs-witte hamster van Katja. Tevens ook Laura’s beste vriendin. Samen met zwerf hamster Boss richten ze het Ham-ham clubhuis op. Deze ontmoeting plaats is voor alle hamsters uit de buurt! En dat zijn er nogal wat….


Ik vond het nooit echt leuk. Altijd beetje te kinderlijk voor mij. Wel vond ik de ruziënde hamsters grappig :P. Het is ook niet zo vreemd dat ik het kinderlijk vond, het wordt gelabeld voor Kodomo (kleine kinderen).
De serie liep bij ons in Nederland van 2000 tot 2006, daarvan zijn vast niet alle 296 afleveringen uitgezonden. Hier hebben ze helaas het houtje van een kwart/helft uitzenden van een serie en dan weer over nieuw te beginnen :(. Alleen in Japan zijn er nog 4 films gemaakt van Hamtaro, die werden hier nooit uitgezonden. De Manga is getekend en geschreven door Ritsuko Kawai.Het was ook de bedoeling dat Hamtaro kinderboeken zouden gaan worden. De manga kreeg maar 3 delen vergeleken met de tv-serie maar vele andere merchandise bleven niet achter.
Hamtaro werd in 2004 in Amerika gecanceld zodat ze konden beginnen aan de maak van een nieuwe serie van Gundam en van Dragon Ball (waarschijnlijk dragon ball kai).
Helaas zie je Hamtaro en zijn vriendjes nu helemaal niet meer op de tv..of toch wel?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!